SUA este în spatele sabotării Nord Stream

O jurnalistă relativ faimoasă documentează afirmația conform căreia SUA și NATO stau la originea exloziilor care au avariat grav conductele Nord Stream 1 și 2. Dincolo de alegațiile ei, partea germană (în urma anchetei proprii) a ajuns la concluzia că Rusia NU este vinovată de explozie, așa cum narativa oficială a „occidentului colectiv” a încercat să impună imediat după incident.

În rezumat:

▪️ Vara trecută, scafandrii marinei americane au plantat explozibili pe conductele de gaz. Acest lucru s-a întâmplat în timpul exercițiilor NATO Baltops-22. Decizia a fost discutată timp de nouă luni, toate discuțiile au fost strict clasificate. Ei au discutat în principal despre cum va fi efectuat sabotajul.
▪️ Conducerea SUA se temea că, continuând să cumpere gaz rusesc ieftin, țările europene și, în primul rând, Germania, ar fi mai puțin dispuse să aprovizioneze Ucraina cu arme. Echipa inter-agenție care a dezvoltat planul pentru bombardament a fost condusă de consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan.
▪️ Pe 26 septembrie, Forțele Armate Norvegiene au detonat de la distanță un dispozitiv exploziv. Autoritățile norvegiene au fost implicate în execuția operațiunii, deoarece încetarea operațiunii Nord Stream a făcut posibilă creșterea furnizării de gaze proprii către Europa.

Etichete:, , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: