Comunitatile de maghiari cer autonomia la Bruxelles, invocand supravietuirea

Consiliului Autonomiei maghiare, care a organizat miercuri o reuniune la sediul Parlamentului European din Bruxelles, a aratat ca in absenta acordarii de autonomii „geografice, personale si particulare” , comunitatile de maghiari din afara Ungariei nu vor putea supravietui. Potrivit europarlamentarului Laszlo Tokes, Consiliul a cerut si ca Ungaria sa protejeze minoritatile care traiesc in zone cedate tarilor invecinate, transmite Mediafax.

Dupa cum se arata intr-o declaratie a Consiliului Autonomiei maghiare, organizatiile care fac parte din acesta Consiliu vor folosi toate mijloacele legale in vederea obtinerii autonomiei pentru toti maghiarii, care este „cruciala pentru stabilitatea europeana”. Participantii la reuniune au decis de asemenea ca ar trebui creata o carta europeana pentru protejarea drepturilor minoritatilor etnice.

Europarlamentarului roman Laszlo Tokes a precizat ca Consiliul vrea ca Ungaria sa protejeze minoritatile maghiare care traiesc in zone cedate tarilor invecinate, in baza tratatelor de pace incheiate la sfarsitul celor doua razboaie mondiale. Deasemenea, a aratat el, comunitatile de maghiari vor ca oficialii tarilor lor sa inceapa negocierile privind problema autonomiei si ii cer Uniunii Europene sa sprijine eforturile lor, mai scrie Mediafax.

sursa: CorectPolitics

Etichete:, ,

Un comentariu pe “Comunitatile de maghiari cer autonomia la Bruxelles, invocand supravietuirea”

  1. cristiana 7 martie 2011 la 11:58 AM #

    As vrea si eu sa stiu care sunt teritoriile din Romania cedate de buna tara UNGARIA………

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: