pesurse.com: Încep execuţiile sumare în PSD!

Azi la ora 13.00 e un judeţ mic. Miza e una extrem de mare. Tot baronul psd-ist stă cu ochiul să vază ce se va întâmpla azi ca să ştie ce ar putea păţi în viitor. Vicepreşedintele Ion Toma, poate cel mai mare susţinător al fostului preşedinte Mircea Geoană, e trimis azi de procurorul de şedinţă, Victor Ponta în faţa judecăţii colegilor săi. La fel ca la orice judecată la modă în România… totul e pe bază de înregistrări. Oficial se spune că aşa ceva nu există, neoficial mai mulţi vicepreşedinţi şi membri ai BPN au fost chemaţi pe rând în biroul şefului din Kiseleff şi puşi să asculte ceea ce îi spunea senatorul Ion Toma unui coleg de Senat de la PDL, Mihai Niţă. Acesta ar fi urmat să treacă la PSD, dar ar fi fost convins de Ion Toma să nu o facă.

Cei care au ascultat înregistrarea se împart în două categorii. Unii susţin că înregistrarea nu e mare şmecherie şi că e doar un pretext pentru a se pune în discuţie excluderea unui om incomod pentru actuala conducere a PSD, în timp ce alţii susţin că în cadrul înregistrării atât Victor Ponta cât şi ceilalţi din BPN sunt bălăcăriţi pe rând în fel şi chip. E interesant totuşi cum o organizaţie cu rezultate foarte bune dea lungul anilor pentru PSD a ajuns să fie praf – deputatul Valeriu Steriu a trecut la UNPR, deputatul Bobeş Marin a trecut la PDL, deputatul Nicolae Stan (Bulă) a trecut la PDL, apoi UNPR şi acum e independent, senatorul senatorul Ion Toma e ca şi exclus, despre deputatul Florin Iordache se spune că va pleca la PC în timp ce despre deputatul Doru Frunzulică se spune că ar fi în negocieri cu PDL-ul. PSD Olt a rămas doar cu senatorul Dan Şova.
Nu am înregistrat nici o discuţie cu senatorul Toma şi nu m-am dus cu ea la PSD. Nu am înregistrat pe nimeni cu vreun reportofon sau telefon. Se pun în spatele meu nişte probleme pe care le au cei de la PSD în interior. Sunt lucruri mai complicate care sunt în organizaţia lor. Eu am avut într-adevăr o discuţie la Senat cu domnul Toma. Dacă dezvălui ce s-a discutat, sunt lucruri care îl dezavantajează pe domnul Toma. Când va fi pusă în discuţie onoarea mea, voi spune cum stau lucrurile, dar este mai bine să-şi rezolve ei problemele. Ceea ce am discutat cu domnul Toma, i-am povestit domnului Ponta şi unui alt senator. Domnul Ponta mi-a propus indirect să trec la PSD, afirmând că putem lucra împreună”, a declarat pentru „Puterea” senatorul PDL, Mihai Niţă.
În apărarea lui Toma a sărit Mircea Geoană. „Epoca epurărilor staliniste pe criterii de apropiere personală sau de simpatie a apus încă din secolul trecut. PSD trebuie să se comporte ca un partid modern, care îşi apără campionii electorali, nu care dă pedepse pe criterii personale. Dacă mai continuăm în stilul ăsta, îi vom îndepărta pe cei mai buni dintre noi şi nu vom mai putea să ne recâştigăm locul de partidul numărul unu din România”, a declarat preşedintele Senatului.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: