Ponta:Cei ce l-au trădat pe Blaga pot reveni în speranţa negocierii cu USL a unei opoziţii liniştite

Victor Ponta consideră că Macovei, Preda şi Voinescu sunt o combinaţie „între puseuri de fascism pur, fariseism şi slugărnicie”, iar cei care l-au „trădat” pe Vasile Blaga se vor întoarce la primele semne că pierd, în ideea să secretarul general al PDL ar putea negocia cu USL o „opoziţie liniştită”.

Ponta susţine, într-o postare pe blog, că Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu nu ar fi „naivi”, aşa cum s-a referit la ei, într-un anumit context, Traian Băsescu. „Eu cred că cei trei sunt o combinaţie ‘toxică’ între puseuri de fascism pur, de fariseism şi de slugărnicie greţoasă faţă de mâna care îi hrăneşte; un fel de Trioul FFS, pe scurt”, consideră liderul PSD.

Potrivit social-democratului, „cei trei nu sunt deloc naivi”, ci au sesizat că „era loc pe lângă Base, iar Macovei-Preda-Voinescu, cu oportunismul şi lipsa de scrupule care îi caracterizează, au fost gata să umple golul”. „Au primit rapid sinecurile visate (secretar la Parlament, europarlamentari) şi s-au apucat să facă treburile murdare ale Şefului, în paralel cu proslăvirea deşănţată a acestora. Nu sunt deloc naivi să accepte provocarea mea de după cazul Severin şi să-şi demonstreze iubirea de integritate cerând ceva demisii la Udrea sau Anastase! Ştiu căar încasa rapid una peste bot şi nu-şi propun deloc aşa ceva. Dar nu sunt naivi nici să creadă că Băsescu chiar îi apreciează, dimpotrivă ştiu foarte bine că îi dispreţuieşte profund şi îi foloseşte cu cinism. Dar ei vor să profite din plin de această perioadă trecătoare şi o să-i vedeţi prinzând funcţii în echipa lui Boc fără să mai facă fasoane faţă de Flutur sau Falcă!”, susţine Ponta.

Liderul PSD se referă şi la Emil Boc, despre care spune că „nu e aşa naiv cum pare”, deoarece „joacă în defensivă, se face că ar demisiona de la Guvern, dar trage de timp cât poate, îl lasă pe Băsescu să se bată cu Blaga pentru şefia Partidului, ca el să nu se certe nici cu unul nici cu altul şi, în final, să rămână cu ceva!”, este de părere Ponta.

„Blaga credeţi că e naiv? Că nu ştia că toţi ăia care îi semnau susţinerea, gen Flutur, sunt de fapt nişte trădători şi oportunişti de profesie, pe care Băsescu îi sperie rapid cu Morar de la DNA sau îi cumpără şi mai rapid cu bani de la Udrea? Ba ştia, dar se bazează că, pe cât de repede l-au vândut pe el, nu vor cânta cocoşii de trei ori după ce Băse (prin Boc, fireşte) dă semne că pierde şi se vor lepăda din nou! Poate Blaga va putea să le negocieze cu USL o opoziţie liniştită în care să ronţăie grăunţele strânse în vremurile astea bune”, mai afirmă Ponta.

sursa: Realitatea.net

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: