pesurse: PSD a cedat PNL candidaturile la CJ Buzau, Valcea şi Calaraşi

Situaţiile tensionate din cadrul USL dintre PSD şi PNL din trei judeţe – Vâlcea, Călăraşi şi Buzău – au fost calmate după ce de la conducerea pesedistă din Bucureşti s-au primit telefoane pentru ca social-democraţii să renunţe la pretenţiile pentru preşedinţia Consiliilor Judeţene.

Astfel, potrivit informaţiilor din USL, PNL a avut câştig de cauză pentru desemnarea candidaţilor comuni la ConsiliileJudeţene în Vâlcea, Călăraşi şi Buzău, PSD urmând să arunce în luptă candidaţii pentru cele trei primării.

În judeţul Vâlcea pesedistul Ion Câlea a trebuit să renunţe pentru preşedinţia CJ în favoarea liberalului Cristian Buican. Cei doi s-au acuzat recent de campanie electorală neloială, însă telefoanele de la Bucureşti i-au calmat. PSD se va mulţumi să desemneze candidatul la primăria Râmnicu-Vâlcea, Gheorghe Matei având câştig de cauză în faţa pretenţiilor liberalului Emilian Frâncu.

În Călăraşi ambiţiile Oanei Mizil de a candida la preşedinţia CJ au fost calmate, ea trebuind să se rezume la un nou mandat de deputat. USL va merge la CJ pe mâna liberalului Răducu Filipescu. Pesediştii vor desemna în schimb candidatul USL la primăria oraşului, în persoana lui Virgil Diaconu.

În Buzău, altă filială tensionată de animozităţile dintre Ion Vasile şi foştii colegi pesedişti, s-a bătut palma pentru ca liberalul Cristi Bîgiu să fie candidatul USL la preşedinţia CJ, în timp ce PSD va miza, prin Constantin Boşcodeală, la primăria oraşului.

sursa: pesurse.com

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: