CT Ppopescu: PDL are nevoie de un rege

Când e vorba să aleagă între interesul de partid şi interesul naţional, politicianul român se sacrifică şi alege interesul său personal. Ştim asta de 20 de ani. O strălucită confirmare am avut sâmbătă, la Congresul PDL, unde majoritatea electorilor au votat fiecare pentru sine, şi nici măcar pe termen lung, un vot redus orbeşte la orizontul unui an. Îl votăm pe Boc deoarece e premier şi ne mai pompează bani. Că s-ar putea ca la anul pe vremea asta să constatăm că a înţărcat bălaia, după ce pierdem cu brio alegerile locale, e nasol, dar nu se întâmplă mâine, aşa că mai bine să ne dicstram cu Paleologu şi să-l slăvim ceauşeşte pe Boc. Mai cobesc unii că s-ar putea să nu mai guvernăm şi să ajungem pe strapontine la Parlament ani mulţi după 2012, o fi, dar nouă, deşi suntem ghiftuiţi, ne e foame azi. Şi,la urma urmelor, Jupân Băsescu a zis să mergem tot cu Boc, ştie el ce face, ne mai scoate o dată la liman, cum ne-a mai scos, doar ştim că atunci când bagă lacrimi iese bine.

Băsescu, Boc, Blaga vin din PCR. Şi totuşi, PDL ajunsese la un moment dat partidul cel mai depărtat de ceauşism din genealogia FSN, FDSN, PD, PDSR, PSD.Pentru ca acum să ţină un soi de al paişpelea congres, bine „pregătit”, cu o sală „aranjată” de echipa aflată la putere, cu strigaci înarmaţi cu pancarte şi lăudaci ai lui Boc care sterg amintirea lui Bobu şi Manea Manescu. Boc e perfect, e unic şi etern, iar opoziţia o punem la podea cu insulte de tractorist , ca d-na Udrea – „Nu ştiu dacă Ponta e un Năstase în pantaloni.” Avertismentele lui Blaga, „Partidul nu mai funcţionează”, „Ne confruntăm cu cel mai puternic adversar al nostru de până acum, conglomeratul USL, nu e de joacă” n-au fost luate în seamă. Singura problemă e, cum a zis domnul preşedinte Băsescu, să ne pregătim mai bine când ieşim pe televiziunile mogulilor. Ca şi cum populaţia ar avea nevoie să se uite la televizor , nu să meargă în piaţă ca să afle cu cât a mai crescut preţul la cartofi.

S-a bătut monedă pe ideea „sacrificiului” lui E.Boc, care a încasat tot capitalul negativ de imagine al scumpirilor şi tăierilor salariale. Pai, dacă dl. Boc ar vrea să facă un sacrificiu până la capat, în beneficiul partidului său, ar demisiona macăr din funcţia de prim-ministru, „maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece”. Vânturarea iluziei că PDL va creşte cu zeci de procente în opţiunea populară într-un an de zile în care nivelul de trai nu va creşte, dimpotrivă, poate să scadă abia acum cu adevărat, e pentru debili mintal.

Dar poate ca semnul cel mai tare al inconştienţei lacome care stăpâneşte în clipa de faţă PDL e faptul că ar mai avea nevoie, pe lângă preşedinte, prim vici şi vici, şi de un rege, de vreme ce un bufon are, ales, nici mai mult, nici mai puţin decât vicepreşedinte al partidului. Acest Tălmacean dus la Sorbona, purtând numele Paleologu, cu tot atâta substanţă în el cât o sticlă de plastic goală de 0,5l, prefigurează soarta PDL mai bine decât înfrangerea la scor a lucidului, dar necarismaticului şi buruienosului vorbitor V.Blaga, care, oricum, nu putea fi chiar un Mesia pentru partid.

P.S. Pedeliştii sunt lacomi şi la litere, le înghit pe nemestecate:T.Băsescu spune”presdenţie” în loc de presedinţie, V.Blaga „candează”, nu candidează, E.Udrea iubeşte „Pardemocratlberal”, şi nu Partidul Democrat Liberal. Cam cum se zicea pe vremuri „Toaşgeral” în loc de Tovarăşul General.

sursa: Gandul

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: