Comunicat PNL cu privire la declaratiile lui Emil Boc

Partidul Național Liberal constată că domnul Emil Boc, prim-ministrul de formă al României, a dezvăluit astăzi procedura șmecherească prin care PDL, în interes politic, încearcă să eludeze atât Constituția, cât și relația cu Uniunea Europeană. Transformarea actualelor regiuni de dezvoltare în județe este cheia acestei proceduri.

Ce vrea de fapt Emil Boc: să numească regiunile județe ca să nu modifice Constituția, să mențină actualele regiuni de dezvoltare, ca să nu aibă probleme cu finanțările de la Uniunea Europeană.

Solicităm domnului Emil Boc ca, atunci când ia o pauză de la repetarea obsesivă a cuvintelor și mesajelor sugerate de consilierii săi electorali, să dea răspuns la următoarele întrebări:

1.    Dacă există vreun studiu de impact privind proiectul confuz pe care îl propune.

2.    Dacă există o evaluare a costurilor acestui proiect.

3.    Dacă a notificat în avans Comisia Europeană privind intenția de a proceda la o reorganizare administrativ-teritorială.

4.    Dacă s-a consultat cu cineva în afară de Traian Băsescu, în privința formulei găsite.

5.    Dacă intenționează cumva să organizeze un dialog național cu experți, cu Academia Română, cu autoritățile locale, pe această temă.

6.    Dacă tradițiile istorice, afinitățile și perspectivele de dezvoltare mai contează cumva sau doar este o decizie pe care Guvernul o ia cu pixul, asemeni lui Iosif Visarionovici Stalin.

7.    Dacă a găsit o soluție la problema desființării Consiliilor Județene ca titular de contract în actualul exercițiu financiar al Uniunii Europene.

8.    Dacă cumva ia în considerare și consultarea populației ca partener în acest proces/

Atragem atenția domnului Emil Boc că retorica despre baronii locali, de care PDL nu duce lipsă, nu ține loc de răspunsul la aceste întrebări.

Am aflat astăzi că PDL are un proiect privind reorganizarea administrativ-teritorială, proiect pe care însă nu l-a văzut nimeni. Probabil că domnul Boc a uitat să comunice că proiectul PDL este proiectul domnului Băsescu. Plecarea domnului Sebastian Lăzăroiu de la Cotroceni pare să fi scurt-circuitat comunicarea.

Partidul Național Liberal consideră că reorganizarea administrativ-teritorială nu poate fi rezultatul unei șmecherii politice, cu eludarea Constituției și a angajamentelor europene ale României.

USL a prezentat o viziune coerentă, etapizată, în ceea ce privește procesul de dezvoltare regională, care poate fi oricând o bază de discuție cu parteneri serioși. Reacția de astăzi a domnului Boc ne-a demonstrat că el personal nu se califică printre ei.

 11.06.2011                              Departamentul de Analiză Politică și Comunicare

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: