Referendum si in Dolj

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa (PSD), propune consilierilor judeţeni organizarea, la sfârşitul lunii iulie, a unui referendum privind reorganizarea administrativă, susţinând că proiectul propus de PDL şi preşedintele Traian Băsescu are o conotaţie „pur electorală”.

Ion Prioteasa a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a întâlnit, în ultima perioadă, „foarte multă lume bulversată” de discuţiile privind reorganizarea administrativ-teritorială a României.

„Am întâlnit în ultima vreme foarte multă lume bulversată. Oameni simpli de pe stradă şi oameni din consiliu judeţean care, în aceste zile, se gândesc foarte intens dacă vor mai avea serviciu, dacă mai este nevoie să mai lucreze cu toată forţa sau mai trebuie să aştepte aceste zile în care preşedintele ne spune «eu voi face, eu voi drege!»”, a spus Prioteasa.

El a susţinut că organizarea unui referendum în Dolj este „obligatorie”, pentru ca locuitorii judeţului trebuie să fie „consultaţi” despre modificarea structurii administrative a ţării.

„Cred că într-o ţară modernă oamenii ar trebui să se conducă după legi. Ori legile acestei ţări ne spun foarte clar că modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraşelor şi judeţelor se face printr-o lege a Parlamentului în urma unei consultări prin referendum a populaţiei din acea zonă. Deci, referendumul este obligatoriu”, a mai spus Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj a afirmat că a convocat pentru marţi o şedinţă ordinară a consiliului judeţean, pe ordinea de zi fiind introdus un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum în luna iulie.

„Prin prerogativele pe care mi le dă legea administraţiei publice locale, în cursul zilei de azi (joi – n. r.), noi facem toate comunicările necesare pentru ca marţi să avem o şedinţă ordinară a CJ Dolj în care un punct la ordinea de zi să fie organizarea unui referendum în judeţul Dolj, în 24 iulie. Va fi o întrebare foarte simplă: «Sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului Dolj?». Vom vedea ce spun doljenii”, a precizat şeful CJ Dolj.

Prioteasa a apreciaat că proiectul reorganizării, lansat de PDL, are o conotaţie „pur electorală”.

„Această măsură are o conotaţie pur electorală de tragere pe dreapta a locomotivelor locale, de genul preşedintelui consiliului judeţean. Oare lucrurile acestea converg către pregătirea alegerilor locale, care să ducă la câştigarea alegerilor parlamentare de către PDL. În acest moment, ura şi mânia noastră se îndreaptă în mod special către PDL”, a mai spus preşedintele CJ Dolj.

Întrebat dacă ar candida pentru funcţia de preşedinte a unei structuri administrative, care să grupeze cele cinci judeţe ale Olteniei – Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vîlcea şi Gorj -, Prioteasa a spus: „Ar trebui să vorbesc, dacă aş şti de condiţii concrete. Cu siguranţă, eu cred că doljenii îşi doresc un preşedinte din Dolj şi cu siguranţă că va fi o competiţie serioasă pentru ocuaparea acestei funcţii. Dacă, la vremea respectivă, colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să-I reprezint, aş fi onorat să-i reprezint”.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: