NewsIn – Ponta: Votăm legea Guvernului privind controlul extins al averilor, să stea liniştiţi

Liderul PSD Victor Ponta a declarat miercuri că social-democraţii vor vota legea iniţiată de Guvern privind confiscarea extinsă a averilor, adăugând că PSD nu se opune nici ca legea să fie aplicată celor corupţi, al căror număr ar fi crescut însă sub guvernarea PDL.

„Am înţeles că legea PSD privind confiscarea averilor, care este copiată cuvânt cu cuvânt după decizia 212 a Consiliului European, nu le place la cei de la PDL. Nicio problemă, am văzut pe siteul ministerului Justiţiei că au pus şi ei o lege, o votăm pe a lor. Să stea liniştiţi, nu e absolut nicio problemă”, a spus Ponta.

„Legea e foarte bună, e şi ceea ce am spus şi noi, nu prea e nicio diferenţă, am văzut că au o problemă cu corupţia, ok, sunt absolut de acord ca averile corupţilor chiar trebuie confiscate. (…) N-am înţeles de ce nu au făcut legea, a doua zi după ce am depus noi au făcut şi ei o lege, mai bună decât a noastră. Noi o votăm, dar realitatea şi adevărul ăsta este: în ţara unde avem DNA pe care nu-l are nimeni, în ţara în care avem ANI pe care nu-l are nimeni, în ţara în care-l avem pe Băsescu anticoruptul pe care nu-l are nimeni, în ţara în care o avem pe Macovei, marea luptătoare anticorupţie, atât am luptat cu corupţia din 2005 încoace încât avem mai multă decât atunci. Noi, legea asta a Guvernului o votăm, dar atenţie pentru pedelişti o s-o şi aplicăm”, a avertizat Ponta.

El a explicat că în proiectul PSD nu au fost introduse prevederi privind confiscarea averilor corupţilor şi politicienilor corupţi pentru că pentru demnitari există deja instituţii şi mecanisme care prevăd această sancţiune. „Vreau să mai explic încă o dată pentru oameni, că am văzut din nou pe pedeliştii anticorupţi discutând de politicieni. Noi, politicienii, avem deja declaraţiile de avere, orice bun pe care îl deţii ca politician, nici n-ai nevoie să intri pe acea directivă, îţi poate fi confiscat oricum de ANI, că de aia avem ANI. Avem ANI, avem DNA, îl avem pe Băsescu şi pe Macovei şi e mult mai multă corupţie decât în 2004. Dar pe lege e perfect, noi votăm legea pentru că de fapt prin ceea ce face Guvernul şi ministerul Justiţiei de fapt ne dă dreptate: nu-i nevoie de modificarea Constituţiei. Noi ne-am atins obiectivul şi le votăm legea”, a conchis liderul social-democrat.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: