Mediafax – Deputat PSD: Problema verii este comasarea deconcentratelor, Aradul ar ajunge o anexă a Timişoarei

Deputatul PSD de Arad Ciprian Luca afirmă că amânarea subiectului privind reorganizarea teritorială nu trebuie să îi liniştească pe arădeni pentru că „problema verii este comasarea deconcentratelor”, care ar urma să aibă sediile în Timişoara, în timp ce Aradul ar deveni o „anexă” a acestui oraş.

Deputatul PSD Ciprian Luca a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că „problema verii este comasarea deconcentratelor, care vor avea sediile în Timişoara”, astfel că amânarea subiectului privind reorganizarea teritorială nu trebuie să îi liniştească pe arădeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Concesia care s-a găsit este că majoritatea directorilor vor fi arădeni. Nu cred însă că asta este măsura compensatorie la faptul ca pierzi reşedinţa de judeţ. Ajungem iarăşi o anexă a Timişoarei, iar raportarea la judeţul Timiş este una păguboasă pentru arădeni”, a declarat Luca.

Deputatul a spus că susţine în continuare organizarea unui referendum judeţean referitor la planurile PDL de comasare a judeţelor. El a făcut un apel şi la consilierii judeţeni ai PDL să voteze proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii opoziţiei privind organizarea referendumului, proiect ce ar urma să fie supus votului în şedinţa de vineri.

Unsprezece consilieri judeţeni din Arad au depus, luna trecută, un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum pe tema regionalizării şi a desfiinţării judeţului.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 27 iunie, în Parlament, că nu va considera reorganizarea administrativă un subiect abandonat, susţinând că agenţiile guvernamentale şi consiliile judeţene „sufocă” administraţiile locale şi exprimându-şi speranţa că după vacanţa parlamentară va fi găsită o soluţie.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: