Revista presei locale, 5-10 iulie 2011: USL (Transilvania)

PNL

Varujan Vosganian (PNL): Se adună nori negri pe Europa; România va fi spulberată în faţa unei noi crize (8 iulie)

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că Europa este ameninţată de o nouă criză economică în 2012, în faţa căreia România nu are şanse şi riscă să intre în incapacitate de plată.

‘Pe Europa se adună nori negri. Ar trebui să fim orbi să nu înţelegem că marile cauze ale crizei din 2007 – 2008, anume acumularea deficitelor şi datoriilor publice şi dificultatea de refinanţare, nu s-au diminuat, dimpotrivă, s-au agravat. Aproape că nu există ţară în Uniunea Europeană sau în America de Nord care să aibă, la aceşti parametri, o situaţie mai bună decât în 2007. Diferenţa este că România lui 2011 este infinit mai puţin pregătită decât România anului 2008 să facă faţă crizei. România lui 2011, în faţa unei crize, este pur şi simplu spulberată, va intra în incapacitate de plată’, a declarat Varujan Vosganian.

În opinia vicepreşedintelui PNL, Fondul Monetar Internaţional nu cunoaşte cu adevărat situaţia din România şi a dat prognoze greşite asupra creşterii economice în ultimii ani, iar reforma nu poate fi făcută prin tăieri de salarii şi desfiinţări de posturi.

‘Ştiţi care e concluzia lor (a FMI – n.r.)? Ei nu se uită la tine, se uită la cântar. Zice: trebuie să slăbeşti. Aparatul bugetar e mare, trebuie să slăbeşti. Eşti obez. Bine, se duce PD, îi taie o mână şi din nou pe cântar. Da, bine, zice, ai slăbit 20 de kilograme. Dar dacă voi credeţi că un obez fără o mână e mai sănătos decât un obez cu două mâini, atunci vă înşelaţi. Cine crede că reformă înseamnă să tai salarii, să nimiceşti instituţii, să ameninţi cu datul afară pe unii şi pe alţii se înşală. E ca şi cum ai tăia o mână unui om care trebuie să scadă în greutate’, este de părere Varujan Vosganian.

Liderul PNL consideră că întreaga clasă politică trebuie să se aşeze la aceeaşi masă în toamna acestui an şi să stabilească un program de preîntâmpinare a unei posibile crize în 2012.

‘În toamna acestui an, clasa politică românească are imensa responsabilitate de a se aşeza la masă şi de a discuta programul de preîntâmpinare a unei posibile crize europene în 2012. Dacă nu facem asta, România va fi o ţară extrem de vulnerabilă. Populaţia este vlăguită, mediul de afaceri a terminat de adus banii de acasă, nu mai are cu ce să-şi finanţeze afacerile, datoriile sunt uriaşe’, a spus Vosganian.

Ciprian Dobre (PNL) cere lămuriri preşedintelui Camerei Deputaţilor privind procedura de revizuire a Constituţiei (7 iulie)

Deputatul liberal Ciprian Dobre a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că îi va cere lămuriri în scris preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi Biroului Permanent al forului legislativ cu privire la procedura aleasă pentru revizuirea Constituţiei.

‘Voi depune o cerere să mă lămurească Biroul Permanent şi Roberta Anastase ce procedură a ales să urmeze pentru revizuirea Constituţiei, în conformitate cu ce act normativ din România. Această comisie specială nu a fost constituită niciodată. Există o hotărâre prin care fiecare partid şi-a desemnat persoanele, Parlamentul României a validat prin vot această comisie specială de revizuire a Constituţiei, dar nu a fost întrunită, nu a fost convocată nici măcar o singură dată. (…) Revizuirea Constituţiei nu aparţine niciodată unei camere, nu poate să se pronunţe o cameră asupra Constituţiei. Întotdeauna cu privire la o virgulă din Constituţie se pronunţă întreg Parlamentul, ca unică autoritate legiuitoare în România’, a susţinut deputatul PNL.

Ciprian Dobre a afirmat că proiectul de revizuire a Constituţiei a fost trimis de şeful statului Traian Băsescu, în plic, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care în lipsa unei hotărâri a Biroului Permanent, printr-o simplă adresă, a înaintat proiectul Comisiei juridice a acestei camere.

‘Cu alte cuvinte, au înregistrat proiectul de revizuire a Constituţiei ca pe un proiect de act normativ care reglementează etichetele de pe îmbrăcăminte. Vreau să subliniez că fără hotărâre de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, printr-o simplă adresă, proiectul de revizuire a Constituţiei a fost înaintat Comisiei juridice pentru a face ce? Cu termen de amendamente la proiectul de revizuire a Constituţiei 30 septembrie, cu termen de raport al Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor 31 octombrie’, a mai susţinut Ciprian Dobre.

N. Robu (PNL): Bănăţenii vor regionalizare, dar cu descentralizare puternică, nu care să mascheze un centralism mai accentuat (7 iulie)

Bănăţenii vor regionalizare, dar însoţită de o descentralizare autentică, nu care să mascheze o centralizare şi mai accentuată, a declarat joi preşedintele liberalilor timişeni, Nicolae Robu.

”Bănăţenii vor regionalizare, cu o descentralizare puternică, un transfer de putere de la nivel central la nivelul regiunii şi nu doar una de formă, care ar putea masca un centralism chiar mai pronunţat decât cel actual. Avem exemple semnificative de centralizare, precum dependenţa reabilitării unui parc (cel al Rozelor din Timişoara, n.r.) sau construirea unui bazin de înot de un minister sau altul. Sunt probleme care ţin strict de administraţia locală, în orice ţară normală, dar care, la noi, demonstrează cât de aberant stau lucrurile în România de azi”, a declarat senatorul, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, o regionalizare trebuie să implice o reaşezare a competenţelor şi atribuţiilor la diferite niveluri în stat.

”Preşedintele Traian Băsescu poate numi opt preşedinţi de judeţe, ca guvernatori, puterea rămâne tot la Bucureşti”, a spus acesta.

Nicolae Robu a arătat că nimeni nu a văzut vreun proiect al şefului statului sau al PDL cu privire la regionalizarea ţării, ci s-a vorbit doar despre o idee.

În opinia sa, problema reorganizării administrativ-teritoriale trebuie să fie analizată cu ”temeinicie”, deoarece unele aspecte ale regionalizării pot fi benefice pentru cetăţeni, pentru ţară, iar în alte abordări s-ar putea ajunge la concluzia că va fi mult mai rău decât astăzi.

Horea Uioreanu (PNL): Traian Băsescu să-i demită pe miniştrii slabi la atragerea fondurilor europene (4 iulie)

Deputatul PNL Horea Uioreanu îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să îi demită pe miniştrii care nu au reuşit să atragă decât foarte puţine fonduri europene.

Uioreanu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că şeful statului a făcut o referire la demiterea miniştrilor cu performanţe slabe în şedinţa de Guvern din 9 iunie.

‘Atunci el a afirmat că miniştrii care nu-şi vor face treaba legat de fondurile europene vor fi evaluaţi până la data de 30 iunie şi acei miniştri care nu-şi vor face treaba pot să-şi facă bagajele. Cam asta este expresia pe care dl Băsescu a folosit-o la şedinţa aceea de guvern. (…) Eu îi cer dlui Băsescu să pună în aplicare ceea ce a declarat public în şedinţa de Guvern şi de faţă cu acei miniştri vizavi de faptul că avem miniştri incapabili să atragă fonduri europene şi rog să ceară demiterea imediată a acestor miniştri, deci să se ţină de cuvânt’, a spus Horea Uioreanu.

Deputatul liberal i-a menţionat în context pe miniştrii Anca Boagiu, Traian Igaş, Gheorghe Ialomiţianu, Valerian Vreme şi Laszlo Borbely, despre care a susţinut că au atras fonduri între 2,61% şi 10%.

USL

Candidaţii USL ar fi votaţi de 69 % dintre hunedoreni, potrivit unui sondaj (6 iulie)

Candidaţii USL ar fi votaţi de 69 % dintre hunedoreni, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Judeţean, aceeaşi opţiune fiind menţinută şi în cazul alegerilor parlamentare, relevă un sondaj realizat de CURS la comanda filialei judeţene PSD Hunedoara, în perioada 18 mai-13 iunie, dat publicităţii miercuri într-o conferinţă de presă.

‘Pe noi ne bucură aceste rezultate care confirmă că hunedorenii cred în schimbare şi validează construcţia politică pe care am făcut-o împreună cu partenerii noştri din ACD. Asta nu înseamnă, însă, că ne culcăm pe o ureche şi că ne vedem deja câştigători ai alegerilor de anul viitor’, a declarat preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor.

Potrivit sondajului, 69 % dintre hunedoreni ar vota candidaţii USL la alegerile pentru Consiliul Judeţean, în timp ce pentru PDL ar opta 12% dintre respondenţi, pentru UNPR 6%, PRM 5%, UDMR 3%, PP 1%, independenţi 4%.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, candidaţii USL ar obţine 69% din voturi, PDL 13%, PRM 5%, UNPR 3%, UDMR 3%, PP 3%, independenţi 4%.

Conform sondajului CURS, peste 80% dintre hunedoreni au o părere proastă şi foarte proastă despre preşedintele Traian Băsescu, în cazul premierului Emil Boc această apreciere fiind consemnată la 81 % dintre respondenţi.

La polul opus, peste 60 % dintre hunedoreni au o părere bună şi foarte bună despre preşedintele PSD, Victor Ponta, şi despre preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Locuitorii judeţului Hunedoara consideră, în proporţie de 73%, că direcţia în care merg lucrurile în judeţ este greşită, din cauza actualului Guvern, iar 49 % dintre ei se aşteaptă să trăiască mai prost sau mult mai prost peste un an.

USL Cluj demarează o campanie împotriva reorganizării administrativ-teritoriale (4 iulie)

Organizaţiile clujene ale PSD şi PNL-PC au decis să demareze o campanie de strângere de semnături de la populaţie împotriva reorganizării teritoriale propuse de preşedintele Traian Băsescu şi PDL.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că s-a recurs la această variantă ca urmare a faptului că plenul Consiliului Judeţean Cluj nu a luat în calcul propunerea organizării unui referendum pe tema reformei administrativ-teritoriale. El a precizat că cele două organizaţii îşi propun să strângă câteva zeci de mii de semnături până în toamnă, când se va încheia acţiunea.

Deputatul PNL Horea Uioreanu a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că acţiunea de strângere de semnături este una dintre cele mai importante acţiuni de până acum ale USL Cluj şi că ea este un test pentru organizaţiile componente de la fiecare nivel.

Tabelul pentru semnături conţine textul ‘Băsescu, Boc, Apostu şi Tişe vor să desfiinţeze judeţul Cluj şi comunele clujene! Nu sunt de acord cu desfiinţarea judeţului Cluj şi a comunelor din judeţul Cluj’, iar cei care doresc îşi pot trece semnătura şi datele de identificare în tabelul respectiv.

PSD

Caraş-Severin: Vicepreşedinţii PSD Ecaterina Andronescu şi Valeriu Zgonea s-au întâlnit cu cadrele didactice (9 iulie)

Vicepreşedinţii PSD, Ecaterina Andonescu şi Valeriu Zgonea, s-au întâlnit vineri, la Reşiţa, cu conducerea filialei PSD Caraş-Severin, cu cadre didactice, membri şi simpatizanţi PSD din judeţ.

Au fost prezentate rezultatele examenului de bacalaureat şi a fost făcută o analiză a situaţiei îngrijorătoare. De asemenea, cei doi vicepreşedinţi au prezentat strategia PSD şi viziunea acestei formaţiuni politice în domeniul educaţiei.

Ecaterina Andronescu a acuzat formularea subiectelor din sesiunea iunie a bacalaureatului şi a spus că acestea ar fi trebuit adecvate la tipul de liceu, respectiv, licee teoretice şi grupuri şcolare. La acestea se adaugă şi umilinţa la care au fost supuşi elevii, prin instalarea camerelor de luat vederi.

‘Acest examen trebuia pregătit încă de la începutul anului, ar fi trebuit să însemne cartea de căpătâi a tuturor profesorilor. Pregătirea înseamnă atât acumularea cunoştinţelor de către elevi, cât şi pregătirea psihologică a acestora. Acum, examenele de evaluare a competenţelor au fost planificate la sfârşitul semestrului, astfel încât cu toţii au intrat în examen cu un anumit grad de oboseală’, a precizat Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru al Educaţiei a mai subliniat şi faptul că elevii care au fost respinşi acum la bacalaureat ar trebui meditaţi de profesorii lor, aşa încât elevii să poată trece peste examen, în toamnă.

Caraş-Severin: S-a înfiinţat Liga Aleşilor Locali ai PSD (9 iulie)

Liga Aleşilor Locali ai PSD Caraş-Severin a fost înfiinţată vineri, în oraşul Bocşa, ocazie cu care au fost prezenţi şi doi dintre vicepreşedinţii acestei formaţiuni politice la nivel naţional, Ecaterina Andronescu şi Valeriu Zgonea.

Liga a fost constituită cu scopul de a apăra interesele aleşilor locali ai PSD şi pentru a-i sprijini pe aceştia în realizarea unui act administrativ performant, după cum a declarat vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea.

‘În acest fel dorim să schimbăm modul în care se face administraţie publică în România, având în vedere faptul că această administraţie suferă în momentul de faţă. Este nevoie de apreciere pentru aleşii locali, ţinând cont de importanţa lor’, a precizat Zgonea.

În urma votului de vineri, preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PSD Caraş-Severin a fost ales Mirel Patriciu Pascu, primarul oraşului Bocşa.

‘Fiecare localitate va trebui să aibă o structură locală în care se vor regăsi primarii, viceprimarii şi consilierii PSD. Liga îşi propune ca tot ceea ce înseamnă ales local în Caraş-Severin să înceapă deja să pregătească viitoarele alegeri. Singura alternativă capabilă să schimbe ceva este PSD, în alianţă cu PNL, adică USL. Sunt convins că oamenii s-au săturat de ceea ce a însemnat ‘guvernarea Traian Băsescu, o pagină tristă în istoria României’, a declarat noul preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai PSD din Caraş-Severin, Mirel Patriciu Pascu.

Senatorul Ioan Mang (PSD): Ministerul Educaţiei nu a dat încă la universităţi locurile bugetate pentru masterat (8 iulie)

Senatorul PSD Ioan Mang, membru al Comisiei de învăţământ, i-a transmis vineri ministrului Daniel Funeriu că nu a făcut cunoscut încă numărul locurilor la masterat şi nu a aprobat concursurile pentru conferenţiari şi profesori în universităţi.

Prof. univ. Ioan Mang a precizat, în conferinţă de presă, că Legea Educaţiei, ‘pe care ministrul Funeriu şi-a angajat răspunderea’, prevede că locurile pentru masterat trebuie transmise universităţilor cu şase luni înainte.

”Iată că sunt mai puţin de trei luni până la 1 octombrie, dar încă Ministerul Educaţiei nu a dat la universităţi locurile bugetate pentru masterat. Nicio universitate nu ştie încă dacă are locuri şi câte locuri la masterat are”, a spus Mang.

De asemenea, senatorul i-a amintit ministrului Funeriu şi de concursurile pe posturi din universităţi.

”Domnul ministru îmi spunea, ca răspuns la una dintre interpelările pe care i le-am adresat, că se dă drumul la concursul pe posturi, dar nici azi nu a aprobat solicitările de posturi ale universităţilor, aprobate de altfel de senatele universităţilor. Şi suntem la mai puţin de trei luni până la debutul anului universitar”, a spus senatorul.

Horia Grama (PSD): Neaplicarea unitară a standardelor de securizare poate fi un motiv de anulare a Bacalaureatului (8 iulie)

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că neaplicarea unitară la nivel naţional a standardelor de securizare a examenului de Bacalaureat poate fi un motiv just pentru anularea acestuia.

Horia Grama a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că nu toţi elevii din ţară au dat examenele în aceleaşi condiţii, unii fiind supravegheaţi cu camere video, alţii doar de profesori.

”Ministrul Funeriu ar fi trebuit să ia măsuri unitare de securizare a examenului de Bacalaureat în toată ţara. Unele licee au avut camere de supraveghere, altele nu, prin urmare s-au aplicat două tratamente diferite elevilor. (…) Chestiunea neaplicării unitare a unor standarde de securizare poate fi un motiv de anulare a examenului, pentru că nu toţi au dat examenele în aceleaşi condiţii şi poate exista suspiciunea că în unele licee s-a copiat, iar în altă parte, unde au existat camere, nu s-a mişcat nimic”, a declarat Horia Grama.

În opinia sa, rezultatele slabe obţinute la Bacalaureat au scos la iveală că învăţământul românesc are mari ”probleme sistemice”, că programele şcolare sunt depăşite şi că profesorii sunt nemotivaţi din punct de vedere financiar.

”Programele şcolare sunt depăşite şi nu au nimic cu un învăţământ modern. Elevii învaţă totul şi nimic. (…) 80-90% din ce învaţă la şcoală nu le foloseşte în viaţă. (…) Nu toţi sunt genii sau superdotaţi şi nu trebuie să inventăm noi roata, ci trebuie să luăm modelele de succes din UE, să introducem programe care să stimuleze personalitatea şi creativitatea elevilor”, a mai spus Horia Grama.

De asemenea, el a apreciat că subiectele la Bacalaureat au fost prea grele şi că pe viitor ar trebui structurate astfel încât să le permită şi celor cu un nivel mediu de inteligenţă să obţină notă de trecere.

Victor Ponta: Mă aştept, cunoscând cum funcţionează lucrurile în PDL, ca unii primari să cedeze (8 iulie)

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a admis, vineri, că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care a câştigat recent mandatul sub sigla USL, ar putea ‘ceda sub promisiunea unor fonduri pentru oraş’ din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

‘Mă aştept, cunoscând cum funcţionează lucrurile în PDL, ca unii primari să cedeze. Un primar din România, indiferent cum îl cheamă, e cerşetor la uşa doamnei Udrea. Acelaşi lucru i se poate întâmpla şi primarului USL Cătălin Cherecheş, care ar putea ceda sub promisiunea unor fonduri pentru oraş. Din partea celor din PDL ne putem aştepta la orice’, a afirmat, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, preşedintele PSD.

Victor Ponta şi Daniel Constantin, preşedintele PC, s-au aflat vineri la Baia Mare pentru a susţine candidatura vicepreşedintelui PSD Maramureş, Florin Tătaru, pentru un mandat de deputat în Colegiul 2 – Baia Mare Est, la alegerile parţiale care vor avea loc pe 21 august.

Liderul social-democrat a subliniat importanţa candidaturii lui Florin Tătaru şi pregătirea în forţă a alegerilor locale din anul 2012. În opinia sa, alegerile din Colegiul 2 Baia Mare reprezintă un prim test electoral dificil prin care PSD se poate repoziţiona în faţa celor nehotărâţi, dar şi din partea românilor care aşteaptă oameni de valoare de la USL.

Ponta a susţinut că nu se aşteaptă la un sprijin din partea primarului liberal Cătălin Cherecheş în timpul campaniei electorale.

Prezent la conferinţa de presă, fostul primar al municipiului Baia Mare Cristian Anghel (PNL) a afirmat că Executivul intenţionează să lanseze în oraş, în următoarele săptămâni, planul integral de dezvoltare urbană. ‘Acest plan stă pentru a fi semnat la ministrul Udrea de foarte mult timp, iar acum, cu declanşarea alegerilor în Colegiul 2 Baia Mare, ar putea fi lansat ca o mare realizare’, a susţinut Anghel.

Alexandru Cordoş (PSD) cere menţinerea preţului gigacaloriei în Cluj-Napoca (7 iulie)

Senatorul social-democrat Alexandru Cordoş îi cere primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, să ia măsurile necesare pentru a nu creşte preţul agentului termic.

‘Îi solicit domnului Sorin Apostu să ia toate măsurile pentru a păstra preţul la gigacalorie pentru iarna care urmează, fiindcă se anunţă o iarnă grea. Preţul gigacaloriei să rămână 165 de lei cu TVA inclus. Asta înseamnă că, dacă Guvernul va elimina subvenţiile pentru agentul termic, Primăria şi Consiliul Local să preia toate aceste cheltuieli pentru că bani sunt’, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Alexandru Cordoş.

El a adăugat că şi în prezent clujenii plătesc mai mult decât în alte oraşe, oferind ca exemplu Constanţa, unde spune că preţul gigacaloriei este de 150 de lei, şi Ploieşti, unde preţul ar fi de 139 de lei pe gigacalorie.

PSD Cluj-Napoca reclamă politizarea excesivă a deconcentratelor şi ameninţă cu sesizări la forurile europene (7 iulie)

PSD intenţionează să sesizeze organismele europene pentru faptul că ar avea loc o politizare excesivă a instituţiilor deconcentrate.

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că şeful Inspectoratului Şcolar Cluj, Anca Hodorogea, a mers la sediul PDL pentru a face publice rezultatele la examenul de Bacalaureat, fapt care nu i se pare normal.

‘Politizarea instituţiilor este o certitudine pentru că în ultima perioadă şefii serviciilor deconcentrate pe plan local înţeleg să-şi facă comunicarea publică, să-şi transmită mesajele instituţionale în sediul PDL de la nivelul organizaţiei judeţene. Este un lucru anormal, este o politizare excesivă a acestor instituţii. Nu mi se pare normal să nu fii disponibil pentru opinia publică în timpul săptămânii şi să vii după o săptămână să dai explicaţii legate de rezultatele de la bacalaureat’, a afirmat Mircea Jorj.

El a adăugat că prin aceste demersuri se încalcă spiritul democratic şi că va sesiza organismele europene dacă vor mai apărea asemenea cazuri.

‘Dacă mai fac o astfel de conferinţă de presă vom sesiza organismele normale şi civilizate din comunitatea europeană, care trebuie să vegheze la respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, pentru că astfel de chestiuni încalcă legislaţia şi încalcă profund spiritul democratic’, susţine Mircea Jorj.

Cluj: Liderul grupului PSD din CJ propune ca suporterii să dea numele viitoarei arene sportive (6 iulie)

Liderul grupului PSD din Consiliul Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, propune ca numele viitoarei arene sportive a judeţului, aflată în faza finală de construcţie, să fie dat chiar de suporteri.

Cuibus a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa va demara o campanie prin care suporterii să facă propunerile pe care le consideră reprezentative pentru viaţa sportivă a Clujului, în special pentru cea fotbalistică.

‘În urma numeroaselor discuţii pe care le-am avut cu suporterii, am considerat că denumirea stadionului trebuie să fie aleasă de aceştia, motiv pentru care vom porni o campanie de alegere a denumirii stadionului. În prima fază, suporterii vor face propuneri – că este vorba de fotbalişti care de-a lungul timpului au fost la Universitatea, de dr. Luca, de Ivansuc. Vom face o propunere în CJ, practic o hotărâre a CJ pentru o denumire, pentru că arena trebuie să fie personalizată şi să aibă o denumire specifică’, a precizat Valentin Cuibus.

Viitorul stadion clujean, construit la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion ‘Ion Moina’, va fi finalizat în toamna acestui an. Stadionul va avea 30.596 de locuri, iar arhitectura sa a fost inspirată în special de arena olimpică din Beijing. Valoarea totală a stadionului se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro, la care se adaugă circa 800.000 de euro pentru amenajările exterioare.

Maramureş: Doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD Baia Mare (5 iulie)

Doi candidaţi îşi vor disputa joi funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Baia Mare.

Preşedintele PSD Maramureş, Mircea Ursache, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că în cursa pentru obţinerea postului de lider al organizaţiei candidează actualul preşedinte interimar Dumitru Matei, care este şi viceprimar al municipiului Baia Mare, şi Florin Tătaru, candidat în Colegiul 2 pentru funcţia de deputat, alegeri programate să aibă loc în luna august.

”Perioada interimatului de aproape şapte luni a trecut şi cred că e în folosul organizaţiei municipale Baia Mare să avem un preşedinte. Face parte din disciplina de partid şi această răspundere trebuie asumată. Imediat după terminarea conferinţei de alegere a preşedintelui vom trece la prezentarea candidatului pentru funcţia de deputat USL din Colegiul 2, Florin Tătaru. Desigur cele două candidaturi reprezintă o competiţie internă din care va avea doar de câştigat cel mai bine plasat în simpatia colegilor’, a spus Ursache.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Maramureş Anton Rohian a precizat pentru AGERPRES că sunt unii colegi care consideră că alegerea unui nou preşedinte al organizaţiei municipale ar fi neinspirată, ţinând cont că PSD a anunţat candidatura lui Florin Tătaru în colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor.

”Avem şi nemulţumiţi în rândul unor colegi care ar dori să perpetuăm o stare incertă în PSD Baia Mare. Nu ne mai putem permite să asigurăm un interimat al organizaţiei într-un asemenea moment, iar deocamdată candidatura lui Florin Tătaru a fost doar anunţată, nu şi lansată oficial. Alegerile în organizaţie înseamnă terminarea interimatului şi activităţi politice mult mai intense’, a spus Rohian.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: