Premierul ungar, Viktor Orban, despre reorganizarea administrativă a României: Încă nu a venit momentul să ne manifestăm (Agerpres)

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, la lucrările Universităţii de Vară Tusvanyos, că nu a venit momentul ca Guvernul de la Budapesta să intervină în problema reorganizării teritoriale a României.

Întrebat de unul dintre participanţi despre reorganizarea administrativă a României, premierul ungar le-a sugerat organizaţiilor maghiarilor să adopte o poziţie comună în această chestiune, care să fie comunicată Executivului de la Bucureşti şi, ulterior, Budapesta va decide dacă va interveni sau nu.

”În privinţa reorganizării României, nu a venit momentul în care Guvernul de la Budapesta să se manifeste. Poate va veni acel moment. Deocamdată trebuie să spun că comunitatea maghiară trebuie să adopte o poziţie comună şi să comunice asta Guvernului de la Bucureşti. (…) După ce va fi o poziţie comună care ne va fi comunicată şi nouă vom decide dacă trebuie să intervenim”, a spus Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale.

Premierul Ungariei participă la lucrările celei de-a XXII-a ediţii a Universităţii Tusvanyos, unde susţine o prelegere despre unitatea naţională a maghiarilor.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: