Iaşi: Tensiuni în USL din cauza deputatului Ciuhodaru (Agerpres)

Senatorul liberal Varujan Vosganian s-a arătat surprins, într-o conferinţă de presă susţinută duminică, de comentariile făcute recent de liderul Partidului Conservator (PC) Daniel Constantin, ca urmare a afirmaţiilor liberalului Relu Fenechiu conform căruia nu e obligatoriu ca primii în sondajele Uniunii Social Liberale (USL) să fie desemnaţi şi candidaţi la primării şi CJ.

”Nu mi-a plăcut declaraţia şefului PC, care îl sancţionează pe Fenechiu. Până la urmă, Relu Fenechiu a avut dreptate când a spus că nu e obligatoriu ca primii din sondaje să fie şi candidaţi. În plan central se vor închide lucrurile, astfel că unele persoane de pe primul loc vor fi înlocuite, pentru a se obţine paritatea în interiorul USL”, a opinat vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian.

Conform acestuia, orice evaluare în USL trebuie comunicată public abia după ce toţi liderii alianţei au convenit asupra subiectului respectiv, motiv pentru care a făcut apel în acest sens către colegii de uniune, mai ales că mai este un an până la alegerile din 2012.

‘Nimeni nu are voie să comunice rezultatele sondajelor interne până nu decidem în USL cine sunt candidaţii’, a mai spus vicepreşedintele PNL.

Reacţia vine după ce preşedintele PC Daniel Constantin a declarat, sâmbătă, că liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, ‘vorbeşte numai prostii’ atunci când declară că nu este obligatoriu ca primii în sondajele USL să fie desemnaţi şi candidaţi la primării şi CJ.

În opinia liderului PC, Daniel Constantin, propaganda pe care Fenechiu i-a făcut-o primarului PSD Gheorghe Nichita în ultimele două luni i-a decredibilizat pe amândoi în ochii electoratului, şeful PC susţinând că în toate sondajele, deputatul conservator Tudor Ciuhodaru este primul, şi la primărie, şi la CJ.

Vineri, preşedintele filialei PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a afirmat că nu este obligatoriu ca oamenii clasaţi primii în sondajele USL pentru primării şi consiliile judeţene să fie desemnaţi în mod oficial şi candidaţi pentru posturile respective, întrucât trebuie respectate proporţiile între PSD şi PNL, stabilite la nivel naţional.

În privinţa sondajelor de opinie realizate de USL în judeţul Iaşi, Fenechiu a spus că actualul edil, Gheorghe Nichita (PSD), este pe primul loc la Primăria Iaşi, în timp ce el şi deputatul PNL Cristian Adomniţei sunt în frunte în sondajele pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Totodată, Relu Fenechiu a susţinut că nu exclude varianta ca Tudor Ciuhodaru, candidatul PC Iaşi la primărie, să meargă ca independent. În replică, liderul conservator a subliniat că deşi este mai nou în politică decât Relu Fenechiu, Tudor Ciuhodaru a înţeles avantajele şi dezavantajele de a fi membru al unui partid politic.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: