Lui Basescu ii este frica! (II)

Deci, s-a adeverit. Pentru prima data in mandatele sale prezidentiale Basescu Traian nu participa la Ziua Marinei.

Probabil a tras invatamintele necesare: ultima data cand a participat la solemnitati care presupuneau participari de masa ale populatiei, a fost huiduit: Ziua Nationala 2010, Ziua Unirii 2011. Probabil serviciile l-au avertizat ca exista riscul major de a primi acelasi tratament si acum. Asa ca poate decizia este una inteleapta.

Se prea poate ca de acum si pana in 2014 (ca termen final al aventuri basiste) sa nu il mai vedem pe presedintele-jucator decat atunci cand are asigurata o proportie de 1 la 1 intre sepepisti si popor. Si, desigur, la posturile TV mangaietoare de dos prezidential.

Numai ca Basescu are o problema. Orice personalitate umana se strutureaza pe niste linii de forta, care o definesc, ii dau concretete. Despre Cuza (modelul politic neasumat al lui Basescu) s-a afirmat ca mai intai a fost ofiter, dupa aceea barbat si numai mai la urma om politic. Basescu s-a autocaracterizat ca fiind: patriot, apropiat de popor, marinar (partea cu masculinitatea i-am adaugat-o noi si Elena Udrea, partea cu alcoolul, gurile rele).

Dar cand tu, cel care confunzi natiunea cu un vas comercial, renunti a participa la Ziua Marinei. inseamna ca practic renunti la ceva esential din profilul tau uman, la partea aceea care te lega de Mare si de oamenii ei. Partea de care erai altadata cel mai mandru.

Astept momentul in care presedintele statului nu va mai participa nici la ceremoniile publice legate de 1 decembrie (sau va lua parte la ele intr-un mic oras portocaliu, securizat de catre SPP si organizatia locala de partid) pentru a fi evident pentru toata lumea: lui Basescu ii este frica! Frica pana la pierderea personalitatii sale…

PS Cu cat ii este mai frica lui Basescu, cu atat mai multe masuri de precautie trebuie sa isi ia Opozitie si liderii acesteia. Nimic nu este mai periculos decat un animal incoltit, inebunit de spaima!!

Etichete:, ,

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Lui Băsescu îi este frică! | Radu Zlati - Partidul National Liberal - 16 iunie 2012

    […] afirmat si cu alte ocazii (citeste aici si aici) ca lui Basescu ii este frica. A inceput cu frica, mai degraba metafizica, de Opozitie. De liderii […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: