Acţiunile băncilor europene scad puternic, tranzacţiile cu titlurile UniCredit au fost suspendate

Acţiunile băncilor europene continuă să scadă puternic şi vineri, după declinul de joi, din cauza temerilor privind încetinirea economiei globale şi a dificultăţilor de finanţare pentru unele instituţii de credit din Europa, iar acţiunile UniCredit au fost chiar suspendate de la tranzacţionare.

 

Unele dintre acţiunile care au înregistrat joi cele mai mari scăderi şi-au revenit uşor în deschiderea şedinţei de vineri, însă au trecut rapid pe scădere.

La aproximativ o oră de la deschiderea burselor, indicii FTSE 100 britanic se afla în scădere cu 2,4%, DAX german cu 3,1%, iar CAC 40 francez cu 3,4%.

Băncile britanice au fost printre cele mai puternic lovite. Barclays a scăzut cu 6,2%, Lloyds cu 5,7%, iar Royal Bank of Scotland cu 3,7%.

În Franţa, Societe Generale, care a pierdut 12% joi, se afla în declin cu 2%, iar BNP Paribas cu 3,4%.

Pe bursa din Italia, Intesa Sanpaolo a coborât cu 4,2%. Băncile italiene au fost afectate în ultima perioadă de temerile legate de îndatorarea foarte ridicată a statului. Titlurile UniCredit au fost suspendate după ce au înregistrat scăderea maximă permisă de piaţa italiană

sursa: Ziarul Financiar

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: