PDL: Căutăm trădători. Aşteptăm Provincia!

Pentru PDL se pare că nu există speranţe de a câştiga alegerile din 2012. Nici chiar constituirea unui surogat de tip Albă ca Zăpada (precum se doreşte a fi Mişcarea Populară) nu sporeşte şansele de căştiga bătălia electorală din 2012. Deoarece PDL nu va lupa în alegeri numai cu USL, ci şi împotriva frustrărilor a 80% dintre români.

Sa fiu foarte clar: posibilitatea ca PDL să atingă (împreună cu toţi aliaţii reali sau potenţiali) limita unei majorităţi guvernamentale este aproape nulă, indiferent de cât va recupera prin mita bugetară, artificii electorale, vor prin corespondenţă, cumpărare de voturi, etc. Sunt toate şansele ca USL să câştige ceea ce şi-a propus, adică un minim de 51% dintre mandatele noului Parlament. Asta dacă nu face greşeli mari la nivel de conducere centrală şi acţionează macar la nivelul decenţei în teritoriu.

Pericolul cel mai mare pentru schimbarea paradigmei de putere în România este după alegeri. În acel interval care poate fi de minim o săptămână-două (până la nominalizarea unui premier USL din partea lui Traian Băsescu) sau de mai mult (în cazul în care preşedintele refuză să numească premierul pe care USL îl propune şi merge pe ideea unui premier PDL, tehnocrat sau din cadrul USL dar altul decât Victor Ponta). Şi anume pericolul cel mai mare constă în racolarea unor trădători dintre parlamentarii aleşi pe listele USL.

În condiţiile în care USL va deţine, să zicem, 160 dintre cele 318 mandate ale Parlamentului, 10 parlamentari gata să treacă de la USL către alianţa ad-hoc a Mişcării Populare pot face diferenţa.

Din 2009 puterea actuală a demonstrat că poate corupe cu maximă eficenţă, un întreg partid (UNPR) rezultând din violarea prin corupţie, presiune şi şantaj, a voinţei populare. Nu întâmplător lideri PDL au afirmat în repetate rânduri că se menţin contacte cu membrii PNL, dar că aceştia nu se vor alătura PDL/Mişcării Populare înainte de alegerile din 2012. Ghici de ce? Pentru că, atunci când aceştia se vor alătura PDL, va fi în calitate de parlamentari proaspăt aleşi!

Evident, aceste declaratii venite dinspre PDL au şi un intens caracter propagandistic, pe de o parte, iar pe de cealaltă parte ţin de ceea ce numim categoria speranţelor ce se doresc autoîmplinitoare. Dar asta nu înseamnă că USL în general (şi PNL în special) nu vor trebui să fie extrem de atenţi cu nominalizarea candidaţilor. Ar fi mai mult decît o crimă să lupţi pentru a impune o persoană pe listă, să lupţi după aceea pe viaţă şi pe moarte cu partidul-stat pentru a face ca această persoaană să fie aleasă, numai pentru a constata că după aceea parlamentarul îşi „găseşte afinităţi doctrinare” cu exact duşmanul politic împotriva căruia s-a luptat anterior.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: