Maramureş: USL a pregătit listele cu candidaţii pentru primării în perspectiva alegerilor din 2012 (Agerpres)

USL Maramureş şi-a stabilit potenţialii candidaţi pentru funcţiile de primar în judeţ, în perspectiva alegerilor din anul 2012.

Liderii judeţeni ai PSD, PNL şi PC au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă comună, că au fost stabilite persoanele care urmează să candideze anul viitor, însă pe parcurs pot apărea unele schimbări în privinţa acestora.

‘Am preferat, în prima etapă, să mergem pe nume deja cunoscute, oameni care se află în funcţii de primar, viceprimar sau consilier local. E un mare atuu să ne pregătim de alegeri cu nume bine percepute în comunitate. Împreună cu colegii din PNL şi PC am avut mai multe runde de discuţii şi suntem conştienţi că doar printr-o bună colaborare putem câştiga alegerile. Din start se prefigurează că anul viitor vom avea parte de alegeri comasate, iar orice pas întreprins de noi e foarte important. Am avut şi discuţii de principiu pe anumite situaţii, însă convingerea noastră este că doar bine organizaţi putem să câştigăm alegerile’, a spus preşedintele PSD Maramureş, Mircea Ursache.

La rândul său, preşedintele PNL Maramureş, Radu Ştef, a reiterat importanţa unei bune înţelegeri în cadrul alianţei, dar a ţinut să menţioneze că se impune ca în anumite localităţi cele trei formaţiuni politice să meargă pe candidaţii reprezentativi.

‘Au existat unele supărări, nemulţumiri legate de numele persoanelor alese să intre în competiţia electorală. Sunt şi cazuri de primari PSD nemulţumiţi de relaţia cu unii dintre consilierii locali liberali, există şi oameni din PNL foarte vizibili la nivelul comunităţii, apţi să candideze şi câştige funcţia de primar. Lucrurile sunt în mişcare, iar până anul viitor o să apară multe schimbări. Sigur, nu putem fi de acord cu toate propunerile PSD, însă orice situaţie trebuie discutată, iar împreună să găsim soluţia favorabilă’, a spus Radu Ştef.

La nivelul central al USL s-a stabilit ca, pentru judeţul Maramureş, PC să propună candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar preşedintele filialei, Cornelia Negruţ, a spus că în maximum 30 de zile se va comunica oficial numele persoane susţinute.

‘Încă n-am luat o decizie clară în privinţa candidaturii la Consiliul Judeţean Maramureş, dar într-o lună de zile o să putem comunica numele potenţialului candidat. Persoana desemnată urmează a fi analizată în cadrul unei şedinţe a USL’, a spus Negruţ.

În cadrul USL Maramureş, au apărut tensiuni, în momentul în care, de la nivel central, şefia CJ Maramureş a fost atribuită PC, filială locală formată şi condusă de foşti liberali eliminaţi din partid pe fondul unor neînţelegeri interne.

Deocamdată, PSD a desemnat 22 de candidaţi pentru primărie, PNL 27, iar PC un candidat. Majoritatea numelor alese se află în aceste funcţii şi şi-au exprimat intenţia de a candida anul viitor la alegerile locale.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: