PSD: Cerem lui Gitenstein să sesizeze procurorul SUA în urma afirmaţiilor lui Băsescu privind Bechtel (NewsIn)

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat joi că social-democraţii îi cer ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, să sesizeze procurorul general al SUA în urma afirmaţiilor lui Traian Băsescu privind intenţia companiei Bechtel de a fura în contractele din România.

„Traian Băsescu a declarat în SUA că autostrada Bechtel nu se mai construieşte pentru că s-a încheiat un contract în care ambii parteneri au vrut să fure şi că Banca Mondială ar fi trebuit să recomande României să nu facă acest contract, dar a tăcut şi acum vrea să dea lecţii. Dată fiind gravitatea acestor declaraţii, departamentele PSD lucrează deja la două scrisori adresate ambasadorului SUA, Mark Gitenstein şi companiei Bechtel. Pe dnul Gitenstein îl vom ruga să sesizeze domnia sa procurorul general al SUA cu declaraţiile preşedintelui României. Dacă statul român este furat de compania Bechtel, aşa cum spune Traian Băsescu, managerii ei trebuie să fie pedepsiţi penal. A doua scrisoare este adresată companiei Bechtel prin care anunţăm conducerea firmei că dacă nu reacţionează la astfel de declaraţii înseamnă că le acceptă tacit şi au furat statul român, condiţie în care vom face şi noi o sesizare la DNA”, a spus Olguţa Vasilescu.

Senatorul PSD a mai precizat că partidul său îi cere şefului statului să facă publice dovezile privind potenţiale interese sau acte de corupţie în legătură cu contractul Bechtel.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în SUA că, aşa cum a fost făcut contractul cu Bechtel pe vremea guvernării Năstase, ambii parteneri au vrut să fure. „Construiam cea mai scumpă autostrada din lume, într-un contract în care ambii parteneri au vrut să fure. Da?! Un contract care s-a atribuit fără licitaţie. Statul român nu putea să accepte la nesfârşit, fie ea şi o firmă mare, să plateasca cu 19, 20, 30 de milioane de euro km de autostradă”, a spus Băsescu, citat de Realitatea TV. Explicaţia a fost oferită de preşedinte, la Washington, unei românce care s-a interesat de ce ţara noastră nu a mai acceptat Bechtel ca partener la construirea autostrăzilor.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: