Ramona Manescu: Declaratie de presa privind răspunsul CE referitor la regionalizarea României

„Regionalizarea nu ar trebui să fie o prioritate pentru guvernul României! Comisia Europeană consideră că guvernul Boc ar trebui să îşi concentreze toate eforturile pentru a accesa cât mai mulţi bani europeni, având în vedere că avem o rată de absorbţie de doar 3,4%.

În luna iulie, am adresat o întrebare Comisiei Europene care s-a referit la intenţia executivului român de a reorganiza teritorial România. În schimb, în răspunsul primit astăzi, Executivul European a găsit de cuviinţă să atragă atenţia, încă o dată, că suntem codaşii Europei în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene şi prin urmare guvernul ar trebui să îşi concentreze eforturile, în primul rând, pe soluţionarea acestei probleme.

Este clară disperarea oficialilor de la Bruxelles, care din păcate, nu găsesc în guvernul României un partener de discuţie credibil şi capabil să implementeze măsurile care se impun.

Aşa cum am spus în repetate rânduri, Comisia Europeană confirmă şi astăzi, că nu a fost informată oficial cu privire la intenţia preşedintelui Băsescu şi a premierului Boc de a reorganiza teritorial România.

Mai mult, comisarul Olli Rehn precizează foarte clar că statele membre trebuie să informeaze Comisia Europeană cu privire la toate modificările care survin la nivelul unităţilor administrative, în măsura în care acestea ar putea afecta nomenclatorul european în domeniu (NUTS).”

Ramona Mănescu, Europarlamentar PNL

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: