I. Badea: Curajul, în haine portocalii

PDL va rămâne în istorie ca partidul cel mai curajos. O spune tranşant unul dintre liderii partidului, Ioan Oltean. După o asemenea inepţie nu poţi să nu faci o pauză lungă, foarte lungă, în timpul căreia realizezi, încă o dată, că decidenţii de astăzi au pierdut orice contact cu realitatea României anului 2011. Tupeul este în tot şi în toate. Mostrele de mitocănie se ţin lanţ. Ca şi abuzurile. Ca şi dispreţul generalizat la adresa populaţiei. Este adevărat că îţi trebuie mult “curaj” pentru a arunca în şomaj sute de mii de salariaţi, pentru a tăia salariile şi pensiile, pentru a desfiinţa mii de paturi din spitale şi a aduce sistemul de sănătate în pragul colapsului din cauza subfinanţării, pentru a politiza total administraţia, pentru a confisca instituţiile statului şi subordona actul de justiţie, pentru a decredibiliza învăţământul, pentru a umili mamele şi a urca pe culmile disperării pensionarii, pentru a le tăia orice speranţă la viaţă tinerilor absolvenţi.

“Curajul” portocaliu răzbate din fiecare zi a unei guvernări coruptă şi profund irespon­sabilă. Bugetul de stat este devalizat sistema­tic de o clientelă de partid avidă să căpuşeze totul sub umbrela politică, şi de “băieţi deştepţi” ca­re se pliază perfect pe interesele tuturor re­gimurilor şi guvernărilor postdecembriste.

“Curajul” nu le lipseşte decidenţilor zilei. Doar astfel poate fi posibil ca preşedintele României să se comporte ca un lider de partid, băgat până la gât în mocirla compromisurilor şi a jocurilor politice. Sau ca premierul să confunde responsabilitatea faţă de soarta unei ţări ce se îndreaptă spre prăpastie cu “recu­noştinţa” totală, cu accente crase de obedienţă, faţă de cel care l-a numit şi îl susţine la Palatul Victoria într-o demnitate la care nu ar fi avut niciodată acces pe criterii de competenţă. Exemplele vin unul după altul şi îi vizează pe toţi cei care se cred mai presus de lege şi de judecata celor ale căror interese ar trebui să le reprezinte. Mă refer aici la “curajul” Robertei Anastase, care a fraudat în văzul unei ţări întregi votul la Legea Pensiilor, la cel al lui Baconschi, preocupat de obţinerea de către PDL a unui milion de voturi din diaspora la viitoarele alegeri, deşi menirea unui ministru de Externe trebuie să fie alta, la cel al Elenei Udrea, mare “distribuitoare” de bani publici în funcţie de interesele partidului, la cel al lui Oprea, Kelemen Hunor, iar lista celor care au reuşit “performanţa” de a de­cre­dibiliza accentuat România este îngrijorător de lungă. Fiecare lider de filială, fiecare şef de deconcentrată numit în funcţii pe criterii politice şi-a demonstrat în ultimii ani “curajul”, dorinţa de a se sacrifica pe altarul unei ţări a cărei populaţie trebuia, parcă, “să tră­iască bine”.

Dincolo de vorbele goale ale guvernan­ţilor tronează trufaş o realitate sumbră. Care arată micimea liderilor din Modrogan, incapacitatea sau refuzul acestora (nici nu mai contează, de altfel!) de a răspunde uriaşelor aşteptări ale cetăţenilor. Cetăţeni pe care îi sfidează în fiecare zi. Cu un “curaj” nebun!

sursa: Cronica Romana

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: