USL a depus la Senat o motiune simplă pe tema subvenției la căldură (Evenimentul Zilei)

Senatorul PSD Alexandru Cordoș a depus astăzi la Senat o moțiune simplă din partea USL cu titlul „Căldura care îngheață România: regimul Băsescu – Boc”. Moțiunea va fi discutată și votată în ședința de lunea viitoare.

„Am atras atenţia că România nu iese din criză şi că populaţia nu va supravieţui dacă, pe de o parte, Guvernul taie salariile, iar pe de altă parte, acelaşi Guvern, creşte toate preţurile. De asemenea, am atras atenţia că tăierea subvenţiilor la căldură va lăsa în frig peste un milion de familii. Costurile de încălzire se vor majora cu peste 60 la sută faţă de iarna precedentă, iar în multe localităţi vor fi chiar duble”, a declarat Cordoş pentru Agerpres.

El a precizat că există şi alte soluţii la aceste tăieri de subvenţii la căldură, deoarece sistemul centralizat de încălzire din România poate să fie performant, iar el furnizează căldură celor mai multe familii cu venituri mici din ţară.

Senatorul PSD a atras atenţia că tăierea subvenţiilor reprezintă şi un vehicul pentru mita electorală, deoarece se aruncă toată povara spre primării, despre care se ştie că nu au bani suficienţi, iar acolo unde sunt edili PDL, ei vor primi, pe alte proiecte, bani pentru sprijinirea populaţiei, iar acolo unde nu sunt primari ai formaţiunii aflată la putere, nu se vor acorda aceşti bani.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: