Vosganian, despre Miscarea Populara: Nu am intalnit nicaieri in istoria lumii asa ceva (Ziare.com)

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat ca nu a mai vazut niciodata o miscare a societatii civile creata de guvern, asa cum e Miscarea Populara, proiectul pe care vrea sa-l construiasca PDL. „Orice miscare e rezultatul unei forme de structurare a societatii civile. In clipa in care partidul aflat la guvernare vrea sa creeze o forma de structurare a societatii civile, ea nu e o miscare naturala, e o miscare dirijata, care e menita sa cautioneze un anumit tip de propaganda, un anumit tip de deficienta de imagine.

Nu am intalnit nicaieri in istoria lumii vreo forma de structura a societatii civile care sa fi fost creata de guvern. Nu mai vorbim ca ea este inscrisa de insasi fiica presedintelui tarii si stiti bine ca nu trebuie sa credem in ereditate, insusi presedintele ne-a spus-o”, a declarat Vosganian pentru Ziare.com

El a spus ca nu ar trebui comparate unele figuri din cele care vor sa creeze Miscarea Populara cu cele care au format adevaratele miscari ale societatii civile, precum a fost Alianta Civica. „Este o tentativa de camuflare a unor grave deficiente manageriale in ce priveste guvernarea si unor grave probleme de imagine. Am speranta ca intelectualii acestei tari nu vor marsa pe asa ceva. Gandeste-te cum s-a format Alianta Civica, cum s-a format Solidaritatea Universitara…N-as face o comparatie intre Ana Blandiana, care a initiat Alianta Civica, si doamnele din Miscarea Populara”, a mai spus senatorul PNL.

Intrebat despre o alta intentie a PDL, cea de comasare a alegerilor, Vosganian a raspuns ca „e o insulta la adresa democratiei”.

El a refuzat sa comenteze tensiunile din USL referitoare la Partidul Conservator, spunand ca orice discutie trebuie sa aiba loc in interiorul aliantei.

Liderii PDL au anuntat, luni, ca intentioneaza sa creeze Miscarea Populara cat mai curand, cel tarziu in decembrie, iar din aceasta ar trebui sa faca parte, pe langa formatiuni politice, si asociatii sau miscari civice.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: