NewsIn – Antonescu: Cine nu înţelege că atu-ul USL este unitatea îi face servicii lui Băsescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, după ce a plecat de la şedinţa PC, că persoanele care nu înţelegfaptul că atu-ul USL este unitatea, îi fac servicii lui Traian Băsescu.

“Eu am intervenit pe un post de televiziune şi am făcut nişte precizări, trebuie să spun acum, să folosesc prilejul că s-a discutat în presa ultimelor zile despre ultima întâlnire  de luni de la USL, s-a speculat foarte mult, văd că deja se construiesc teorii politice şi editoriale semeţe pe nişte lucruri invocate pe surse.  Nu este adevărat că PC ar fi cerut alte posturi, nu este adevărat că l-am acuzat  pe Dan Voiculescu de şantaj (…), am spus ceea ce spun mereu că cine nu înţelege că atu-ul cel mai important al acestei  costrucţii politice este unitatea, face- fără să vrea, evident- servicii lui Traian Băsescu şi sper că nu e cazul nici unuia dintre noi”, a declarat Crin Antonescu după ce a plecat de la şedinţa PC.

Reprezentanţii PC s-au reunit miercuri în şedinţă, printre subiecte fiind şi colaborarea cu USL. Presa a scris că schimburi de replici dure au avut loc luni între liderii PNL şi PSD, Crin Antonescu şi Victor Ponta, pe de o parte, şi Dan Voiculescu şi Daniel Constantin, pe de altă parte. Participanţii la discuţii au negat apoi public degenerarea discuţiilor, dar au admis că au existat unele chestiuni imputate celor de la PC. „Nu cedez la şantaj, asta e clar. Numai că nu a încercat Voiculescu să mă şantajeze pe mine, nu aveam de ce să îi spun acest lucru. Nu l-am acuzat nicio clipă că a făcut jocul lui Băsescu. Nu au existat acest replici. A fost o discuţie mai contondentă, în care am vorbit mai răspicat toţi, dar nu s-a ajuns la asta”, a fost precizarea lui Antonescu.

Preşedintele PC Daniel Constantin a declarat luni, pentru NewsIn, că în şedinţa de miercuri a conducerii partidului său va fi abordat subiectul declaraţiilor „tensionate, nepotrivite” dintre liderii USL, dar a asigurat că nu se va pune problema ruperii proiectului politic al Uniunii. Constantin a menţionat că la şedinţa conducerii partidului său de miercuri va fi abordată problema colaborării în USL. „Vom discuta despre relaţiile şi despre declaraţiile tensionate, nepotrivite care au creat această impresie falsă despre modul de funcţionare al USL, dar nicidecum nu se va pune problema ruperii proiectului politic care se numeşte USL, cel puţin din punctul nostru de vedere, al PC”, a spus el.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: