Agerpres – Sorin Oprescu are încredere în sprijinul pe care îl poate găsi la USL în proiectele care vizează mediul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că a răspuns invitaţiei Uniunii Social Liberale de a participa la evenimentul lansării Viziunii USL privind mediul, apreciind că are încredere în sprijinul pe care îl poate găsi la Uniune pentru proiectele care vizează mediul.

El a povestit participanţilor şi motivul întârzierii sale la eveniment, el ajungând la lansarea Viziunii USL privind mediul la mai bine de jumătate de oră de la începere. ‘Nu are cu ce să-mi fie ruşine, aici, în sală, sunt tot felul de oameni şi specialişti. E important să ştii că ai un ajutor în proiectele pe care le faci. Dacă am dezamăgit pe cineva prin acest discurs, îmi cer scuze. Am răspuns acestei invitaţii şi foarte sincer, am încercat să ajung mai devreme, dar m-a enervat unul de dimineaţă care m-a întrebat – Domnu primar, vă duceţi la USL? Care e problema, nu vedeţi (…) am ajuns să ne facem probleme de genul asta. Sau să ce, să mă ascund, să mă întâlnesc cu domnul preşedinte Ponta, Antonescu şi Constantin să mă întâlnesc noaptea cu pălarie în cap şi cu mustăţi? Cred că putem să ne întoarcem la normalitate’, a afirmat Oprescu.

Edilul Capitalei a adăugat că multe dintre ideile prezentate în cadrul lansării Viziunii USL privind mediului sunt şi idei ale municipalităţii, în care Primăria este deja angrenată.

‘Nu se vrea însă să se întâmple absolut nimic. Se merge pe ideea că încercăm să facem energie din gunoaie – începe toată lumea să întrebe cât ar putea costa lucrurul ăsta şi dacă nu cumva s-ar putea face într-un fel sau altul. Nu se poate face decât într-un singur fel, acela de a exista dorinţa şi de a păstra legalitatea’, a afirmat Oprescu.

El a explicat că a înţeles de ce în 20 de ani în România au fost puse în practică foarte puţine idei care vizau mediul, ‘pentru că nu s-a dorit, iar hotărârile au fost aberante şi nu au făcut atceva decât să malformeze ideea iniţială’. ‘Probabil că, dacă ai părul alb, lumea se aşpteaptă să spui nişte lucruri formidabile. Am venit să spun că eu cred cu tărie că pot găsi un sprijin la dvs, că împreună cu dvs. şi cu specialiştii de resort să putem să facem. Restul rămâne o poveste, o bătălie politică, respect partidele, n-am nimic de obiectat atâta timp cât hotărârile sunt juste. Lumea nu mai are timp să aştepte, nu mai doreşte explicaţii’, a afirmat Oprescu.

Primarul Capitalei s-a declarat convins că poate avea sprijinul necesar şi că, împreună cu cei care doresc binele Bucureştiului, dezvoltarea lui, să meargă alături de ei.

‘Mulţi au înţeles greşit şi au crezut că mai ajung la formă, eu vorbesc de mine, la forma principală, disciplinată a unei structuri politice. Dar asta nu însemnă că cei 17 ani cât am trăit alături de oamenii prezenţi aici în sală, pe care mulţi dintre ei îi respect pentru felul de a fi, pentru caracterul lor, se pot uita. Asta nu înseamnă că, după 17 ani de zile, ieşind într-o independenţă dorită de mine, dorită dintr-o serie întreagă de motive, nu înseamnă că mă va face vreodată de a aştepta şi a întinde mâna cuiva’, a mai spus Oprescu.

Edilul Capitalei s-a declarat, de asemenea, ‘departe’ de orice fel de bătălii politice, expicând că propunerea USL de a-l sprijini pentru candidatura ca independent la un nou mandat de primar al Bucureştiului, a primit-o ‘cu tot sufletul şi cu toată prietenia’.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: