Agerpres – Victor Ponta: Asistăm zilnic la o ‘reformă tip Boc’

Asistăm zilnic la o ‘reformă tip Boc’, în care sunt închise spitale de la oamenii obişnuiţi şi se crează noi funcţii de şefi şi noi spitale pentru UNPR-işti, a afirmat, luni, după şedinţa USL, preşedintele PSD, Victor Ponta.

‘În timp de delegaţia FMI vorbeşte şi Guvernul României vorbeşte de reforme în schimbul împrumuturilor pe care România le-a făcut, noi asistăm zi de zi la o reformă tip Boc în care sunt daţi afară şi sunt închise spitale de la oamenii obişnuiţi şi se crează noi funcţii de şefi şi noi spitale pentru UNPR-işti, adică pentru trădătorii care trec dintr-o parte într-alta ca să sprijine Guvernul Boc’, a declarat Victor Ponta.

El a spus că va prezenta şi direct la întâlnirea cu delegaţia Fondului de la sfârşitul lui octombrie printre altele şi cazul de la Rovinari. ‘Vom prezenta şi direct la întâlnirea cu delegaţia Fondului de la sfârşitul lunii octombrie atât cazul de la Gorj de la Rovinari, acolo unde după ce au fost daţi afară 250 de români amărâţi, s-a creat un post de director pentru un şef UNPR, care sigur habar nu are cu ce se ocupă Complexul energetic Rovinari, dar trebuie dată o recompensă pentru trădare, aşa cum vom prezenta de asemenea modul în care s-au închis zeci de spitale din România, dar se deschide un nou spital la Iaşi printr-o hotărâre de guvern cel puţin ciudată pentru a fi recompensat domnul Ciuhodaru, care a trecut la putere din barca opoziţiei’, a informat liderul PSD.

El a spus că prin acea hotărâre de guvern Ministerul Sănătăţii acordă Centrului Sf. Ioan Iaşi împrumuturi. ‘Pentru un deputat trecut la putere din barca opoziţiei se găsesc bani. (…) Sunt multe alte cazuri concrete pe care o să le prezentăm’, a menţionat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, România merge tot în jos din punct de vedere economic şi ‘în timp ce lucrurile acestea sunt evidente pentru orice persoană cu scaun la cap şi cu mintea la el, PDL-ul se preocupă de afaceri interne de partid şi de cum să facă să mai obţină nişte voturi prin orice mijloc’.

În altă ordine de idei, el a spus că ‘preocuparea noastră în continuare va fi de combatere şi în primul rând de dezvăluire a corupţiei fără precedent promovată la mod oficial şi instituţional de PDL’.

Ponta a atras atenţia asupra a două numiri. ‘Vreau să vă atrag atenţia asupra a două dintre numirile de şefi de Comisii, un fel de miniştri, viitori miniştri ai PDL – domnul Botiş ultracunoscut în Europa pentru fraudele la fonduri europene, iar la justiţie un om care va fi în mod sigur un client al justiţiei pentru nenumăratele infracţiuni comise, domnul Mircea Andrei, avocat de bază a lui Sorin Ovidiu Vântu, beneficiar de bază a tuturor contractelor cu firme de stat în 2009 şi 2010’, a declarat liderul PSD.

În opinia acestuia, corupţia PDL-ului este ‘instituţională’. ‘Minciunile fără jenă ale personajelor corupte de gen Macovei, care vorbeşte de corupţie stând cu corupţia la masă şi înfruptându-se din roadele corupţiei nu cred că mai păcăleşte pe nimeni. Este obligaţia noastră, a USL-ului, repet, de a dezvălui şi de a combate acest mod de corupţie instituţionalizată’, a adăugat Victor Ponta.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: