MEDIAFAX – Uioreanu: Îl rog pe premierul Emil Boc să prezinte situaţia reală a economiei româneşti

Deputatul PNL Horea Uioreanu a declarat, luni, că îl roagă pe premierul Emil Boc să prezinte situaţia reală a economiei româneşti şi măsurile pe care le are în vedere pentru ca valul doi al recesiunii să aibă un impact cât mai redus asupra românilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Îl rog pe premierul Emil Boc să prezinte situaţia reală a economiei româneşti în contextul crizei europene şi măsurile pe care le are în vedere pentru ca valul doi al recesiunii să aibă un impact cât mai redus asupra românilor. Mă refer la alte măsuri decât impozitarea tuturor pensiilor, tăierea salariilor şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. În timp ce experţii FMI solicită ţărilor din Europa de Est să ia măsuri ferme pentru a se pune la adăpost de criza care bate la uşă, premierul Emil Boc şi PDL se preocupă doar de viitoarele alegeri. Domnia sa pare să nu mai asculte mai marii FMI, cărora le-a cerut bani şi care acum spun că măsurile de austeritate nu sunt o soluţie pentru ieşirea din criza economică”, susţine, într-un comunicat de presă transmis luni, deputatul PNL Horea Uioreanu.

Deputatul PNL spune că o serie de experţi financiari şi economişti „au făcut în ultimele zile declaraţii îngrijorătoare privind perspectivele economiei europene având în vedere evoluţia situaţiei din Grecia”.

„S-a vorbit chiar şi de posibilitatea prăbuşirii economiei întregii Europe, sistemul bancar urmând să fie grav afectat de potenţialul faliment al Greciei. Posibilitatea ca anul 2012 să fie marcat de un nou val de criză pe fondul încetinirii economiei este tot mai des reiterată de economişti independenţi şi chiar şi de responsabilii FMI. Cu toate acestea, puterea de la Bucureşti, surdă şi mută când vine vorba de economie şi de criză, continuă să se ocupe de alegerile din 2012. În loc să întocmească un plan de combatere a crizei şi de stimulare a mediului de afaceri, premierul Emil Boc o ţine una şi bună pe regionalizare şi comasarea alegerilor”, afirmă Uioreanu.

Deputatul PNL susţine că cei de la PDL „fac tot ce le stă în putinţă pentru a se menţine la putere, fiind dispuşi să sacrifice o ţară întreagă în numele interesului personal şi de partid”.

„Prăbuşiţi în sondaje, Boc, Băsescu, Udrea şi camarila care îi înconjoară caută soluţii pentru a-şi păstra privilegiile. Iar dacă pentru asta e nevoie de alegeri comasate, de eludarea Constituţiei şi a legilor în vigoare, PDL e pregătit să procedeze în consecinţă. În timp ce marile companii părăsesc România şi micii întreprinzători îşi închid afacerile, Emil Boc vorbeşte doar de regionalizare şi de modificarea legii fundamentale. Probabil s-a plictisit să mai încalce Constituţia în vigoare şi are nevoie de un text nou pe care să îşi exerseze priceperea în drept neconstituţional. Cert este doar faptul că minte în continuare când vorbeşte de creşterea economică şi de creşterea salariilor”, spune Horea Uioreanu.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: