Mediafax – Antonescu: Meleşcanu, de când se ştie, coabitează cu cine vrei şi cu cine nu vrei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Braşov, că senatorul liberal Teodor Meleşcanu „coabitează, de când se ştie, cu cine vrei şi cu cine nu vrei”, el subliniind, însă, că în acest moment nu mai este o chestiune de diplomaţie, ci „de război”. 

„Domnul Meleşcanu, un coleg pe care în toate chipurile văzute şi nevăzute l-am stimat şi îl stimez, ne explică cum se poate coabita cu Băsescu. Da, aici, hai să nu ne păcălim că nu suntem toţi diplomaţi. Unii suntem oameni proşti, din popor, eu de exemplu. Coabitare în sens tehnic, în sens franţuzesc, e una, şi coabitarea pe care ne-o povesteşte domnul într-un interviu, taman acum când murim noi de gât cu Băsescu, domnul Meleşcanu, care şi explică, cică şi când eram la guvernare, noi ne certam cu Băsescu, era foarte greu, dar până la urmă găseam soluţiile bune pentru ţară”, a spus Antonescu.

El a susţinut că soluţiile găsite atunci ţineau de făcutul unui dosar lui Teodor Atanasiu de către Adriana Săftoiu şi Traian Băsescu şi înlocuirea acestuia la ministsrul Apărării cu Sorin Frunzăverde. „Făceau dosar doamna Săftoiu cu domnul Băsescu lui Atanasiu. Noi îl retrăgeam pe Atanasiu, ei îl puneau pe Frunzăverde şi găseam soluţia. O umileau pe Norica Nicolai prin toată ţara, batjocorind-o cu dosarul. Venea el şi ni-l dădea pe tavă pe Predoiu. Îl puneam pe Predoiu, se termina criza. În fine, nu-i o glumă asta, asta-i la propriu. Îl înjura domnul preşedinte pe domnul Meleşcanu. Domnul Meleşcanu nu se supăra şi coabitarea e gata. Şi nu doresc să coabitez aşa”, a spus Antonescu.

El a precizat că nu crede că acesta este mesajul pe care trebuie să îl transmită PNL. „Ca un băiat rău şi needucat, o spun foarte clar: domnul Meleşcanu – pentru că asta e profesia, domnule, de diplomat – coabitează de când se ştie cu cine vrei şi cu cine nu vrei. Eu nu coabitez decât cu valorile pe care le-am angajat şi doar pe care le servesc. Ceea ce nu înseamnă, după cum s-a dovedit şi cu prilejul acelei construcţii a guvernului din umbră, că nu preţuiesc virtuţile diplomatice ale domnului Meleşcanu. Dar acum nu e o chestiune de diplomaţie, ci e o chestiune de Ministerul apărării, ca să spun aşa, adică de război”, a spus Antonescu.

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a susţinut, într-un interviu în „Evenimentul Zilei”, că, după 2012, „coabitarea cu Traian Băsescu nu este imposibilă”.

Ulterior, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat că BPC nu a discutat despre excluderea senatorului Teodor Meleşcanu din partid, dar a precizat că orice doreşte să coabiteze cu Traian Băsescu o poate face din afara PNL.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: