Adevarul – Patriciu: Dacă ne bazăm doar pe banii de la FMI, nu avem nicio şansă

Al doilea val al recesiunii este garantat, însă încă putem lua măsuri pentru ca economia românească să sufere cât mai puţin, crede Dinu Patriciu, cel mai bogat român, potrivit ediţiei din acest an a topului „Forbes 500 Miliardari“. „Dacă ne bazăm iar doar pe banii de la FMI şi nu pe capacitatea de a atrage investiţii străine şi finanţări alternative din pieţele de capital, nu avem nicio şansă“, a declarat omul de afaceri.

Intrăm iar în recesiune. Ce-i de făcut?

„Dacă în următoarele zile şi săptămâni Guvernul, orice Guvern va fi fiind el, va lua măsurile de protecţie de care avem nevoie pentru protejarea economiei româneşti, atunci s-ar putea să suferim mai puţin. Avem un avantaj: deocamdată, avem o politică monetară posibil independentă, potenţial independentă. Nu suntem legaţi de euro. Este un mare avantaj“, a explicat ieri, la „Forbes România CEO Forum“, Dinu Patriciu, CEO al DP Holding.

„Dacă ne bazăm iar doar pe banii de la FMI şi nu pe capacitatea de a atrage investiţii străine şi finanţări alternative din pieţele de capital, nu avem nicio şansă“, a explicat acesta ieri. Măsurile corecte de stimulare a economiei vor avea efecte imediate, crede miliardarul.

„Măsurile de consolidare fiscală nu vor cauza contracţie economică, dimpotrivă. Dacă banii sunt injectaţi în economia privată prin garanţii de stat oferite firmelor care creează locuri de muncă, atunci roata economică se va învârti normal“, a declarat acesta.

Principalele trei măsuri care trebuie luate urgent pentru relansarea economiei:

1.    Acordarea de garanţii de stat pentru instituţiile mici şi mijlocii pe baza numărului de locuri de muncă pe care acestea le creează.

2.    Scăderea fiscalităţii. Susţin în continuare că scăderea fiscalităţii duce la creşterea veniturilor bugetare.

3.    Ridicarea barierelor administrative pentru a atrage capital străin.

„În urmă cu un an spuneam că nu ştiu să măsor averea nimănui. Acum, cu atât mai puţin“, a declarat Dinu Patriciu, cu ocazia lansării ediţiei din acest an a topului „Forbes 500 Miliardari“, editat de publicaţia bilunară de business „Forbes România“.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: