Mediafax – The Guardian: Germania şi Franţa au convenit să crească resursele EFSF la 2.000 miliarde euro

Germania şi Franţa au convenit să consolideze resursele Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF) la 2.000 miliarde euro, de la 440 miliarde euro, potrivit ziarului britanic The Guardian, preluat de Reuters.

Informaţia a împins în sus acţiunile pe bursa de la New York şi a determinat aprecierea monedei euro, în pofida speculaţiilor privind existenţa unui astfel de acord. O sursă oficială europeană a declarat pentru Reuters că nu a auzit de o asemenea înţelegere.

Anterior, cancelarul german Angela Merkel a avertizat pieţele şi lumea să nu se aştepte la o soluţie minune pentru criza datoriilor de stat la summit-ul UE de duminică.

The Guardian a scris marţi seară, citând înalte surse diplomatice europene, că zona euro va susţine creşterea de cinci ori a resurselor Fondului European de Stabilitate Financiară, care va dispune astfel de 2.000 miliarde euro pentru sprijinirea guvernelor şi băncilor, dacă Grecia sau altă ţară de la „periferia” zonei euro va intra în default (incapacitate de plată).

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: