Dezbaterea pe tema masurilor de sprijinire a familiei, initiata de Organizatia Femeilor Liberale, a avut loc la Satu Mare

Joi, 20 octombrie a.c., a  avut loc, la Satu Mare, prima întâlnire din seria de dezbateri intersectoriale iniţiate de către Organizaţia Femeilor Liberale, care pun accentul pe prezentarea  măsurilor de sprijinire a familiilor din România.

Dezbaterea s-a desfăşurat la Muzeul Judeţean Satu Mare, în prezenţa specialiştilor din domenii prioritare pentru OFL, precum sănătate, economie, educaţie, politici sociale, protecţia mediului, a reprezentanţilor ONG-urilor, asociaţiilor profesionale şi reprezentanţilor mass-media centrale şi locale. La întâlnire au participat Lucia Varga, deputat, preşedinte OFL, Mariana Câmpeanu, Andrei Marga, Eugen Nicolăescu, Ovidiu Silaghi, Adrian Ştef, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Cătălin Cherecheş, primar Baia Mare,  Radu Căpâlnaşiu, primar al municipiului Zalău.

 „OFL şi-a asumat un rol de deschizător al dialogului pe politici pentru familii în România. Familia românească a fost supusă în ultima perioadă unei agresiuni fără precedent. Tinerii au din ce în ce mai puţine speranţe pentru viitor. Este nevoie de o acţiune concertată la nivelul tuturor instituţiilor statului, pentru a schimba lucrurile.  Am demarat acest dialog cu societatea civilă, cu asociaţiile, pentru a determina care sunt soluţiile care li se potrivesc”, a declarat Lucia Varga, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale.

La rândul său, deputatul liberal Eugen Nicolăescu a descris viziunea PNL asupra sănătăţii. „Dacă n-avem o economie performantă, nu vom avea bani să suportăm proiectele. PNL are soluţii, iar obiectivul nostru fundamental este crearea a 1 milion de locuri de muncă. Nu dorim să mai facem protecţie socială prin milă, ci protecţie socială prin muncă.”

Totodată, Eugen Nicolăescu a detaliat propunerile de reducere a fiscalităţii, cu introducerea unei impozitări regresive, având ca prag maxim cota de 16%.

Deputatul PNL Mariana Câmpeanu a detaliat propunerile în domeniul politicilor sociale. “În programul nostru principala preocupare este de a asigura populaţiei un nivel mai bun de trai, ceea ce ar trebui să reprezinte scopul oricărei guvernări.”

În domeniul mediului, preşedintele OFL, Lucia Varga, a prezentat situaţia îngrijorătoare din prezent: în România doar o persoană din două are acces la apă potabilă şi doar 43,2% sunt conectate la un sistem de canalizare. Politicile de mediu trebuie să fie asumate la nivelul statului pentru a se ajunge la o creştere economică bazată pe respect faţă de mediu. “La nivelul Uniunii Europene, s-au creat 10 milioane de locuri de muncă în afacerile verzi, aşa s-ar putea face şi în România.“

21 octombrie 2011      Organizaţia Femeilor Liberale

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: