Jurnalul National – Mircea Diaconu: Regionalizarea este o lovitură de stat

Senatorul liberal Mircea Diaconu a declarat, astăzi, la Curtea de Argeş, că prin reaorganizarea administrativ-teritorială anunţată, Guvernul încearcă de fapt „o lovitură de stat”, o răsturnare de sistem pe care vrea s-o realizeze fără consultarea cetăţenilor.

„Regionalizarea este, o spun nici măcar cu ghilimele, o lovitură de stat. O lovitură de stat de drept, o lovitură de stat democratic, o lovitură de sistem. Pentru că nu poţi face lucrul ăsta câtă vreme au fost nişte alegeri legale şi constituţionale, care au instituit o structură cu oameni, cu mandate. Iar tu, printr-o singură lovitură de pix, pe o ordonanţă, pe ceva de genul ăsta, modifici acest sistem, îl anulezi. Deci desfiinţezi consiliile judeţene, cu oameni, cu mandate, cu sisteme, le comasezi şi pui tu pe cine vrei. Brusc, din pix”, a declarat Mircea Diaconu, potrivit Agerpres.

Întrebat cum va reacţiona opoziţia dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe o lege privind reorganizarea administrativ-teritorială, senatorul liberal a spus că toate acţiunile trebuie să se desfăşoare „în limitele legale, normale şi de civilizaţie”.  „Ceea ce încearcă să facă Guvernul este o lovitură de sistem. Dacă acest lucru se precipită sau încearcă să se forţeze, atunci vom recurge la toate mijloacele”, a mai spus Diaconu.

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: