MEDIAFAX – Varga: Cu domnul Boc, bugetul a ajuns instrument de recompensare a fidelităţii parlamentarilor PDL

Deputatul PNL Lucia Varga spune că premierul Emil Boc încalcă legea prin neprezentarea în Parlament a proiectului Bugetului de stat pe 2012, atât din incompetenţă, cât şi pentru a nu fi dezbătut, afirmând că Boc a transformat bugetul în „instrument de recompensare a fidelităţii parlamentarilor PDL”.

„Am făcut o interpelare prin care i-am solicitat premierului Emil Boc să respecte legea, în conformitate cu care proiectul de buget pe anul care urmează trebuie depus în Parlament până cel târziu la data de 15 octombrie a fiecărui an, astfel încât senatorii şi deputaţii să-şi poată exercita datoria de a-l dezbate” a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul PNL Lucia Varga, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Varga a afirmat că, în opinia sa, premierul se eschivează de la prevederile legale atât din cauză că membrii Guvernului nu au capacitatea profesională de a elabora proiectul ţinând cont de estimările privind nivelul încasărilor şi cel al cheltuielilor preconizate pentru anul 2012, cât şi din rea-voinţă, pe baza unor calcule politicianiste.

„Domnul Boc ne spune că aşteaptă întâi raportări de la Comisia Europeană, ca şi cum nu el ar fi premierul României. Eu cred, însă, că puterea vrea ca proiectul Legii bugetului să ajungă cât mai târziu în Parlament, ca să nu fie dezbătut, ci să fie trecut rapid, pentru a putea orienta apoi banii spre propriii parlamentari. Ca şi anul trecut, probabil că premierul va lăsa sume importante din bugetul ţării în Fondul de rezervă al Guvernului pentru a-i putea împărţi apoi după bunul plac. Cu domnul Boc, bugetul României a ajuns instrument de recompensare a fidelităţii parlamentarilor PDL”, a spus Lucia Varga.

Varga a afirmat că este „îngrijorată” deoarece, în această situaţie, propunerile opoziţiei nu mai au şanse reale de a fi dezbătute. „Mă îngrijorează declaraţia premierului că bugetul se va întinde atât cât ne este plapuma, pentru că sub această expresie se află decizia sa de a nu reduce contribuţiile la fondurile de sănătate şi de a nu indexa pensiile conform legii”, a spus Varga.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: