Mediafax – Voicu: Avem dubii faţă de neutralitatea ANI, dar USL nu vrea desfiinţarea, ar fi o ticăloşie

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, joi, la Craiova, că USL, dacă va ajunge la guvernare, nu va desfiinţa Agenţia Naţională de Integritate, ci va exercita „o presiune” pentru independenţa Agenţiei.

Deputatul PNL a afirmat, în numele USL, fiind la o conferinţă alături de copreşedintele Uniunii, Victor Ponta, că „există dubii cu privire la neutralitatea ANI şi există destule suspiciuni cu privire la unele acţiuni ale Agenţiei”.

Voicu a spus că, în opinia USL, soluţia nu este nici desfiinţarea ANI, nici reducerea atribuţiilor, ci „menţinerea unei presiuni pentru independenţa ANI”.

„Nu ne propunem nici măcar când vom veni la putere să desfiinţăm ANI, este o ticăloşie. Nu vom vota nici vreo modificare legislativă, ci vom milita pentru exercitarea atribuţiilor cu profesionalism şi fără influenţă politică”, a adăugat el.

Nici deputatul PNL, nici preşedintele PSD, Victor Ponta, nu au dorit să comenteze concret afirmaţiile făcute miercuri seară de preşedintele Traian Băsescu, despre faptul că unii parlamentari ar dori să vadă ANI „friptă”.

„Domnul Băsescu ar trebui în primul rând să spună la cine se referă. Dacă se referă la cineva din coaliţia de guvernare, să nu vorbească la televizor, ci să îi spună premierului Emil Boc să discute în coaliţie”, a spus Ponta.

Voicu a afirmat că proiectul care „tunde” din atribuţiile ANI este parlamentar al coaliţiei guvernamentale, aşa că problema trebuie rezolvată de Emil Boc în coaliţie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la Bruxelles, răspunzând unei întrebări, că nu este îngrijorat pentru ANI, dat fiind că legea care ar fi modificat funcţionarea instituţiei a fost retrasă, menţionând însă că a luat notă că au existat parlamentari „care vor s-o vadă friptă”.

Deputatul Tudor Ciuhodaru a retras din Parlament proiectul care viza inclusiv modificarea Legii ANI, amendat de deputatul Marton Arpad în sensul limitării prerogativelor Agenţiei, iniţiatorul precizând că amendamentele ar fi transformat actul normativ, în cazul adoptării, „într-un joc cu pisoiaşi”.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: