Agerpres – Eugen Nicolăescu (PNL): Prioritatea USL este crearea a peste un milion de noi locuri de muncă

Prioritatea USL în guvernarea 2013-2016 va fi crearea a peste un milion de noi locuri de muncă, a declarat vineri, la Timişoara, viceliderul liberalilor din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, el precizând că acest lucru este pe deplin realizabil ţinând cont de faptul că mai bine de 700.000 de oameni şi-au pierdut slujbele din cauza măsurilor eronate luate de guvernarea PDL.

Printre deciziile luate de Cabinetul Boc, care ar fi dus la desfiinţarea celor aproape trei sferturi de milion de locuri de muncă, Nicolăescu a enumerat impozitul forfetar, care ar fi dus la închiderea a 300.000 de firme.

‘Măsurile pe care FMI împreună cu guvernul le-au impus României au avut efect de reducere a economiei şi nu de creştere a ei, iar o reducere de fiscalitate ar fi binevenită’, a declarat Nicolăescu.

Printre măsurile susţinute de liderul liberal se află, alături de revenirea TVA la 19%, scăderea fiscalităţii cu introducerea de cote degresive, desfiinţarea contribuţiei la asigurările sociale de sănătate, scutirea de impozite pe profitul reinvestit şi sprijinirea IMM-urilor.

El a explicat că reducerea fiscalităţii se va face pe trei categorii, respectiv: menţinerea cotei unice de 16% pentru veniturile mai mari de 1.600 de lei, dar pentru veniturile mai mici de 800 de lei cota va deveni 8%, iar pentru veniturile cuprinse între 800 – 1.600 de lei cota va fi de 12%.

‘Printr-o astfel de măsură se reduce presiunea fiscală pe agentul economic, care va avea un surplus de bani, care-i va permite să creeze noi locuri de muncă. De asemenea, cresc veniturile nete ale cetăţenilor cu venituri mici cu 4-8 puncte procentuale, ceea ce înseamnă o creştere a veniturilor cetăţenilor şi stimularea consumului intern, cu influenţă directă pe creşterea economică’, a declarat Nicolăescu.

Ca sursă de finanţare suplimentară pentru economie, fostul ministru liberal al sănătăţii nu a omis evaziunea fiscală, care are o pondere de circa 40% şi din care liberalii vor să recupereze 10% prin măsuri directe şi încă 10% prin măsurile de reducere a fiscalităţii.

Eugen Nicolăescu, împreună cu fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi cu fostul secretar de stat în Ministerul Mediului, Lucia Varga, participă vineri, la o întâlnire cu simpatizanţi ai USL, dar şi cu membri ai societăţii civile din Timişoara, în cadrul căreia este prezentat programul de guvernare al USL pe patru domenii: sănătate, educaţie, mediu şi mediu de afaceri.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: