NewsIn – USL invită UDMR și minoritățile la dialog pe tema amendamentelor opoziției la bugetul pe 2012

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, că USL invită grupul minorităților naționale la discuții pe marginea amendamentelor USL la bugetul de stat pe 2012 și a adăugat că impactul bugetar al celor 10 măsuri propuse de opoziţie este un plus de circa un miliard de euro la buget.

„Practic, pe calculul pe care l-am făcut noi, aplicându-se aceste zece măsuri bugetul de stat va avea un plus de 0,7% din PIB, undeva spre un miliard de euro care poate fi folosit acolo unde este necesar. Din acest punct de vedere, pe aceste propuneri documentate, cu cifre, vor fi prezentate de către delegaţia USL, care se va întâlni mâine dimineaţă cu reprezentanţii FMI, ai BM şi CE şi de asemenea aceste amendamente le vom transmite grupurilor parlamentare ale UDMR şi ale minorităţilor, încercăm să avem un dialog cu aceştia, cum am avut de fiecare dată când a fost vorba de lucruri importante”, a declarat Ponta.

El a amintit că USL a adresat o solicitare de dialog cu premierul, singurul răspuns primit fiind însă o insultă de la ministrul de Interne, Traian Igaș. „După cum vă amintiţi am adresat de săptămâna trecută o solicitare de dialog cu primul-ministru şi Guvernul României pentru a dezbate aceste puncte, nu am primit până în acest moment niciun fel de răspuns, am primit nişte insulte de la dl ministru Igaş, dar nu cred că se refereau la obiectul discuţiei noastre şi nu trebuie să le considerăm răspunsuri”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, la rândul său, că USL nu acceptă premisa pe care încearcă să o inducă președintele Băsescu, anume „că suntem condamnați la o politică lipsită de orice șansă de revigorare economică și profund incorectă social, care intărește ideea că la austeritate sunt condamnați doar o parte din membrii societății”. Liberalul a adăugat că nici din partea șefului statului, nici a Guvernului nu au venit idei pentru reducerea uriașei evaziuni fiscale. „În domeniul economic, e clar că presedintele și Guvernul au harta completă a marii evaziuni fiscale și nu fac nimic pentru a o limita, pentru a o combate in mod serios” ,  a acuzat Antonescu.

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: