EvZ: Cristian Popescu Piedone: În 2012 voi candida pentru UNPR

Primarul Cristian Popescu Piedone va fi prezent azi la ora 16 la conferința UNPR București. El va face o declarație privind adeziunea sa la UNPR din partea căruia va candida la alegerile 2012 pentru primăria Capitalei. Popescu va fi prezentat de președintele UNPR Gabriel Oprea, și președintele de onoare al formațiunii, Cristian Diaconescu.

RIVALI Cristian Popescu Piedone și Sorin Oprescu au fost aliați la alegerile din 2008, dar ar putea să devină adversari la cele din 2012

„La ora 16 voi merge la UNPR. Nu e o adeziune, ci se va anunța că la alegerile din 2012 voi avea susținerea lor”, a declarat în exclusivitatea pentru „Evenimentul zilei” primarul Cristian Popescu Piedone. Potrivit unor surse din conducerea UNPR, edilul sectorul 4 al Capitalei va fi susținut și dacă va candida la Capitală și dacă va decide să candideze din nou pentru un mandat la Primărie sectorului 4.

”Îl vom susține. Este un om serios. A fost invitat astăzi la ședința UNPR care va avea loc la Palatul Copiilor”, au declarat, pentru EVZ, sursele citate. Dacă își va mențione intenția, Piedone ar putea fi principalul rival pentru Sorin Oprescu în competiția pentru primăria Capitalei.

Potrivit unor surse din cadrul PC, Piedone a mai încercat totuşi o reconciliere cu preşedintele de onoare al partidului Dan Voiculescu. Vizat cu excluderea de către preşedintele Dan Constantin care programase pentru ziua de marţi o şedinţă a conducerii pentru a aborda problema sancţionării lui Piedone, edilul de la sectorul 4 s-a dus, luni, aţă la Voiculescu pentru a găsi o cale de împăcare şi a preveni excluderea sa.

Conform surselor citate, Piedone plănuia să părăsească PC, dar nu în acest moment, ci la începutul anului 2012 pentru ca activitatea sa de primar să nu fie perturbată de luptele politice care ar fi însoţit acest gest. Comportamentul său din ultima vreme a forţat însă mâna liderilor conservatorilor care se deciseseră să-l pedepsească pentru ultimele ieşiri şi pentru jocul de-a uite demisia, nu e demisia din funcţiile politice, practicat de edilul de sector.

Întâlnirea sa cu Voiculescu nu s-a soldat cu rezultatul scontat. “A invocat presiunile politice la care este supus , şi-a ţinut să sublinieze riscul la care se supune partidul în cazul în care va fi exclus”, ne-au relatat surse participante la întâlnire.

Voiculescu nu a rămas însă impresionat de argumentele lui Piedone şi i-a imputat acestuia jocul dublu practicat cu actuala Putere, dar a dat dispoziţii ca şedinţa de marţi să fie anulată în speranţa că  Piedone va mai putea fi păstrat departe de tentaţiile liderului UNPr, Gabriel Oprea.

Totuşi, în următoarele două zile, Piedone a purtat însă noi negocieri cu UNPR. Conform unor surse parlamentare din cadrul acestei formaţiuni, primarului de la sectorul 4 i s-a promis sprijin pentru candidatura la Primăria Generală a Capitalei, atât din partea progresiştilor, cât şi a PDL.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: