Agerpres – USL intenţionează să depună moţiune împotriva ministrului Traian Igaş, în privinţa recensământului

PSD consideră că recensământul a fost ”dezastruos” şi asigură populaţia că nu poate fi amendată de Institutul Naţional de Statistică pentru că nu a furnizat Codul Numeric Personal (CNP). De aceea, USL va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Traian Igaş.

”Uniunea Social liberală intenţionează să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, cel care a fost desemnat să se ocupe oficial de acest recensământ. Recensământul a fost după chipul şi asemănarea actualului Guvern, dezastruos, cu alte cuvinte. S-au grăbit să facă acest recensământ ca să aibă nişte elemente înainte de alegeri – situaţia celor plecaţi, CNP-urile lor (…) Asigurăm populaţia că nu are de ce să se teamă de amendă din partea INS, în primul rând pentru că a fost vina INS care prin purtătorul de cuvânt a specificat faptul că CNP nu mai este necesar. Populaţia nu poate fi amendată pentru o gafă a INS”, a declarat, joi, la finalul şedinţei departamentelor PSD, purtătorul de cuvânt, Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a subliniat că PSD va acorda asistenţă juridică gratuită pentru a da statul în judecată tuturor celor care vor primi amenzi din cauza faptului că nu şi-au declarat CNP-ul.

”Din dorinţa de a obţine CNP-urile populaţiei, întregul proces de recenzare a fost dat peste cap. Pare că nu s-a dorit atât de mult să se obţină date strict statistice legate de populaţie cât obţinerea unor elemente de identificare nominală a cetăţenilor – (n.r. recensământul) oferă o bază de date consistentă care permite manipularea listelor electorale şi a votului celor aflaţi în străinătate”, a adăugat senatorul PSD.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: