Agerpres – Ponta: Dacă Băsescu şi Boc vor merge cu reorganizarea administrativ – teritorială, USL va pleca din Parlament

USL se va retrage din parlament dacă guvermul va merge cu proiectul împărţirii administrativ-teritoriale a României, a declarat, joi, la Râmnicu Vâlcea, Victor Ponta, preşedintele PSD. ‘Nu se poate schimba o unitate administrativ – teritorială decât prin referendum. Lucrurile s-au schimbat după referendumul de la Constanţa. Şi după cele care vor urma este clar că desfiinţarea judeţelor este o acţiune nu împotriva opoziţiei, ci împotriva locuitorilor României. Dacă, eu nu cred că se va întâmpla, dar dacă Traian Băsescu şi Emil Boc vor merge cu acest proiect împotriva voinţei românilor, atunci da, vom pleca din parlament, din autorităţile locale şi vom încerca să schimbăm imediat o putere care vrea să ia măsuri respinse de 96% din cei care au venit la vot, cum este în cazul Constanţa. La o măsură extremă împotriva populaţiei şi opoziţia va avea un răspuns extrem’, a precizat preşedintele PSD.

Ponta mai spune că demersul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu rămâne în continuare o opţiune a opoziţiei. ‘Suspendarea preşedintelui României rămâne în picioare, dacă vom avea majoritatea în cele două camere. Dar în acelaşi timp cel care îi ia locul trebuie să fie un om în care să avem încredere. Eu nu cred că va fi domnul Vasile Blaga’, a mai adăugat Victor Ponta.

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: