EvZ – Crin Antonescu, 100% de acord cu Ponta în privința lui Geoană

Președintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat „de acord 100% cu ce face Victor Ponta” în cazul Geoană. Invitat la Antena 3, Antonescu a declarat că din punct de vedere uman îi pare rău de Geoană dar că PSD și PNL trebuie să intre în următoarele alegeri fără vulnerabilități.

Mircea Geoană și Crin Antonescu

„Mircea Geoană nu a pierdut alegerile din cauza episodului Vîntu”, a declarat Antonescu, listând printre cauzele eșecului și faptul că acesta „a fost trădat pur şi simplu în momentul culminant al bătăliei de oameni ai săi, din PSD, a mai pierdut pentru că, profitând de aceste fragilităţi ale sale ca personalitate politică, foarte mulţi oameni au dorit să-şi asume la vedere victoria în numele şi peste capul lui Mircea Geoană”.

El a prezentat demersul lui Ponta privind excluderea lui Geoană din partid ca pe „o încercare de a evita astfel de greșeli, de a întări nu doar autoritatea unui liderr ci capacitatea de luptă a unei armate” pentru ca acest gen de defecțiuni să nu se mai întâmple și la alegerile viitoare.  „Dacă la mijloacele pe care le au ei de a influenţa, de a modifica, de a falsifica rezultatul unor alegeri atunci când ele au loc se vor adăuga din nou slăbiciunile interne, trădările, dependenţele, substituirile atunci cred că actuala putere mai are o şansă”, a spus Antonescu.

Acesta consideră că poate la capitolul comunicare Ponta și echipa sa vor fi făcut o greșeală, neexplicând public destul de clar de ce vor să-l excludă pe Geoană. Președintele PNL a mai spus că și în propriul său partid au fost oameni care nu i-au sprijinit cu tot entuziasmul candidatura la prezedențiale din 2009. Antonescu a avertizat că acela care vrea „să facă politică fără să-și asume riscuri, stând în spate şi făcând pe deşteptul, pe mogulul, pe miliardarul, pe făcătorul de partide care nu e membru de partid, cine are timp de meschinării, ăla nu-i cu noi și ne e mai bine fără el decât cu el”.

Obsedat de „comentatorii lui Băsescu”

În acest context, co-președintele PNL a comentat că în cazul în care vor mai apărea cunflicte între personaje și personalități in USL sau din cadrul partidelor componente, „dacă vreţi să ştiţi care e partea bună, vedeţi unde se aliniază milităreşte comentatorii lui Traian Băsescu, de la București şi până peste ocean”. În context, el a deplâns faptul că unii dintre susținătorii șefului statului, „oameni cu un anumit cazier intelectual” le mai „ridică osanale” lui Băsescu și Boc și în 2011, după felul în care cei doi au condus țara.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: