Agerpres – Bistriţa-Năsăud: Liderii naţionali ai PSD, PNL şi PC, decişi să nu mai colaboreze cu UDMR

Liderii naţionali ai PSD, PNL şi PC au declarat marţi, la Bistriţa, că nu vor mai colabora cu UDMR, după ce Uniunea a votat, luni, pentru alegerea lui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al Senatului, obţinând în schimb funcţia de secretar general al guvernului.

‘Ieri (luni – n.r.) cred că s-a închis definitiv orice posibilitate de colaborare cu UDMR’, a declarat Victor Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a arătat bucuros că Victor Ponta îi împărtăşeşte opinia în privinţa UDMR, care, spune el, şi-a ‘degradat ţinuta, atitudinea şi comportamentul’ în urma colaborării cu PDL.  ‘Mă bucur că acum împărtăşeşte şi domnul Ponta punctul meu de vedere, că al meu e puţin mai vechi. Eu am preţuit şi preţuiesc în continuare mulţi oameni politici din UDMR şi în general capacitatea acestei formaţiuni speciale luptă politică de a-şi apăra interesele. (…) UDMR, din păcate, în perioada aceasta de convieţuire cu PDL se degradează ca ţinută, ca atitudine şi comportament. Noi nu am culpabilizat în iarna lui 2009 în niciun fel UDMR pentru că a mers la guvernare cu PDL. De atunci încoace, noi am criticat mereu, chiar virulent, PDL (…), dar nu UDMR, faţă de care am avut o înţelegere: nevoia lor de a fi la guvernare în faţa comunităţii maghiare etc. Dar, după vechiul proverb ‘spune-mi cu cine te iei ca să îţi spun cine eşti’ sau constatarea didactică mai veche, cum că anturajul strică, iată că şi UDMR a început să facă nişte jocuri care sunt sub ţinuta, sub nivelul acestei formaţiuni. Sunt foarte riscante’, a declarat Crin Antonescu.

Nici liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, nu a ratat ocazia de a-şi declara intenţia de necolaborare cu UDMR, despre care crede că ar trebui să treacă în opoziţie începând cu anul viitor. ‘Eu nu vreau să ascund latura noastră puţin mai agresivă pe care am avut-o de un an de zile faţă de UDMR, dar ca bun partener în cadrul USL am acceptat o poziţie ceva mai diplomatică faţă de obiceiurile pe care noi am spus de foarte multe lori că le practică UDMR, mai ales atunci când îşi doreşte să acumuleze într-un mod, spun eu, neortodox funcţii în Guvernul României. Trocul pe care l-am văzut ieri vizavi de Senat cred că este elocvent din acest punct de vedere. (…) Din punctul meu de vedere, cred că UDMR trebuie să stea în opoziţie din 2012’, a spus Constantin.

Liderii naţionali ai Uniunii Social Liberale participă marţi la o serie de întâlniri cu reprezentanţii USL din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: