MEDIAFAX – Ponta: Gata cu legendele astea cu PDL-iştii buni şi PDL-iştii răi, sunt toţi la fel

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că, odată cu instalarea lui Vasile Blaga în fruntea Senatului, s-a mai spulberat o „legendă” cu „PDL-iştii buni şi PDL-iştii răi”, afirmând că toţi sunt la fel, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Cred că s-a mai terminat o legendă ieri (luni – n.r). Cum era cu tripleta Blaga-Berceanu-Videanu care nu lasă PDL să se modernizeze? Cu tinerii şi curaţii Udrea-Anastase-Baconschi-Igaş? Igaş e mai bun decât Blaga ministru de Interne, dar Blaga e mai bun ca preşedinte al Senatului? Sunt un clan mafiot pe diverse familii şi când mai primeşte o familie câte ceva, se linişteşte”, a spus Victor Ponta.

El a declarat că PDL i-a „păcălit” pe români când a inventat „legenda” respectivă. „Dar ţineţi minte cât ne-au păcălit? Blaga nu e bun şef la partid, e mai bun Boc. Igaş e mai bun ministru de Interne că-i mai analfabet, probabil, dar, în schimb, e bun Blaga la Senat. Ce zicea Băsescu de Blaga? Că are mizerie în spate! Gata cu legendele astea cu PDL-iştii buni şi PDL-iştii răi. Sunt toţi la fel!”, a declarat Ponta.

El a spus că şi în Bistriţa-Năsăud există „o familie mafiotă”, cea condusă de secretarul general al PDL, Ioan Oltean. „Aici, bătălia se dă cu familia mafiotă condusă de Ioan Oltean. PDL, ca orice clan mafiot, se împarte pe familii: familia Flutur, familia de la Cluj, care acum e puţin prin arest, şi familia de la Bistriţa care probabil va ajunge în închisoare foarte curând, şi Botiş, şi Liviu Rusu (preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, cercetat de DNA -n.r.) şi, bineînţeles, naşul lor, Oltean. E o familie plină de bani, plină de influenţă politică la nivel local şi naţional. Din acest punct de vedere am venit să le spunem colegilor noştri că nu sunt singuri în această bătălie”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, face o vizită de o zi în Bistriţa-Năsăud, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi cu cel al PC, Daniel Constantin. În cursul dimineţii, Victor Ponta s-a întâlnit cu comercianţii din Piaţa Decebal şi cu bistriţenii aflaţi la ora aceea în zonă. Apoi a avut loc o întrunire cu sindicaliştii din judeţ.

În cursul după-amiezii, liderii USL se vor întâlni cu reprezentanţi ai USL din judeţul Bistriţa-Năsăud la Centrul Cultural Municipal Bistriţa şi apoi la Extensia Bistriţa a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj.

Vasile Blaga este noul preşedinte al Senatului, rezultatul oficial al votului fiind anunţat în plen, acesta indicând 69 de opţiuni în favoarea sa, faţă de 63 de voturi „pentru” întrunite de candidatul opoziţiei, Titus Corlăţean. Potrivit rezultatului oficial al votului pentru alegerea noului preşedinte al Senatului, 134 de senatori, din totalul de 137, şi-au exprimat opţiunea. Din cele 134 de voturi, au fost 132 valabil exprimate, două voturi fiind nule. Vasile Blaga, candidatul PDL, susţinut de partidele din coaliţia de guvernare, a obţinut 69 de voturi „pentru” şi 63 „împotrivă”.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: