Cotidianul – Încă un intermediar rupe tăcerea. Taxă de protecţie plătită la PDL

Într-un cadru oficial, în faţa instanţei de judecată, unul dintre activiştii teritoriali ai PDL, reţinut pentru primire de mită, arată că banii aveau ca destinaţie finală puşculiţa partidului din care face parte.

Controalele autorităţilor, izvor de fonduri pentru PDL

Fostul șef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru, a declarat în cadrul audierii de la Tribunalul Bucureşti că nu este vinovat şi că banii primiţi de la denunţătorul Laura Kungl nu reprezentau o mită pentru redeschiderea unei pieţe, ci erau o sponsorizare pentru PDL Braşov. El a precizat, conform Mediafax, că a intermediat acestă „sponsorizare” între administratorii unei pieţe din cartierul braşovean Stupin – închisă în urma unor nereguli găsite cu ocazia unor controale de către OPC, Garda Financiară, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară – şi PDL Braşov. Suma pe care Spătaru a primit-o şi despre care susţine că urma să ajungă la PDL era de 59.000 de euro.

Declaraţia publică dată de Ionel Spătaru este prima de acest fel care devoalează ceea ce până acum circula doar sub formă de zvon. Este vorba de „practica” unor instituţii ale autorităţilor, gen OPC, Gardă Financiară ş.a. de a toca prin controale diverse firme, iar acestea din urmă, pentru a-şi asigura protecţia, sponsorizează mai mult sau mai puţin legal PDL.

Bani pentru PDL din scandalul Halmeu

În luna februarie a.c. s-a aflat în premieră despre sume frumoase de bani provenite din mită care aveau ca destinaţie finală PDL, aşa cum a rezultat din dezvăluiri ulterioare. Este vorba de scandalul de mită de la Vama Halmeu. Atunci, Liviu Florian, un om de afaceri din Cluj, acuzat că a luat 130.000 de euro pentru a intermedia angajarea unei persoane în funcţia de şef al Vămii Halmeu, a afirmat că strângea banii pentru un partid politic. Declaraţia respectivă a fost făcută în faţa procurorilor şi a fost inserată şi în încheierea de şedinţă a instanţei care judeca cererea de arestare preventivă. În toată această poveste legată de banii ce urmau să ajungă „la un partid” a apărut şi numele unui anume Eugeniu Petrescu. Presa a descoperit că Petrescu este de ani de zile un membru PDL extrem de discret, dar un fel de fac-tot la sediul central al partidului.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: