Ziare.com – Trei primari importanti il fac pe Ialomiteanu mincinos

Presedintele Asociatiei Municipiilor, primarul Tudor Pendiuc, sustine ca nu a semnat vreo adresa in care sa ceara cresterea nivelului la care pot fi majorate taxele locale de catre consiliile locale la 50%.

Pendiuc, primarul pesedist al municipiului Pitesti, a negat astfel cum ca ar avea vreo legatura cu subiectul invocat de ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomiteanu. De asemenea, secretarul general al Asociatiei Muncipiilor, Aurel Simionescu, primarul orasului Braila, sustine ca acest subiect nu a fost abordat in reuniunile asociatiei.

In plus, presedintele Asociatiei Oraselor, Teodor Dumitru Banciu, primarul liberal al orasului sibian Saliste, a transmis o adresa catre Ministerul de Finante in care subliniaza faptul ca nu sustine o majorare a taxelor locale cu 50%.

USL solicita demisia lui Ialomiteanu

Uniunea Social Liberala solicita demisia de urgenta a ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, deoarece acesta a mintit in legatura cu presupusa cerere de majorare a taxelor si impozitelor locale venita din partea primarilor.

Potrivit Opozitiei, ministrul Gheorghe Ialomitianu „a mintit in fata intregii tari”, iar in acest moment are datoria morala de a-si prezenta demisia.

Impozitele si taxele nu se modifica

Impozitele si taxele raman la nivelul anului 2011, cu exceptia accizelor, a anuntat marti seara ministrul Finantelor Publice Gheorghe Ialomitianu. „Pentru anul 2012 nu modificam impozitele si taxele. Le mentinem la nivelul anului 2011, cu exceptia accizelor, care trebuiau sa fie modificate ca sa respectam calendarul convenit cu UE in 2004”, a explicat ministrul.

Ialomitianu a precizat ca Guvernul a respins solicitarea autoritatilor locale, de majorare a taxelor. El a precizat ca cererea transmisa catre MAI a fost semnata de trei persoane, reprezentanti ai autoritatilor locale: Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor, Teodor Dumitru Baciu, presedintele Asociatiei Oraselor, si Tudor Pendiuc, presedintele Asociatiei Municipiilor.

 

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: