Agerpres – Iosif Boda: USL nu se va destrăma şi va avea prima şansă la alegeri; PDL nu mai poate remonta căderea în sondaje

Analistul politic Iosif Boda susţine că USL nu se va destrăma şi va câştiga alegerile din acest an, arătând că PDL nu mai poate recăpăta încrederea populaţiei.  ‘Creditez cu prima şansă USL şi cred că vor candida sub sigla USL şi nu separat. În felul acesta nu ai cum să nu iei în considerare că au folosit o politică unitară. Eu cred că ei vor câştiga aceste alegeri. Nu cred că PDL mai poate remonta căderea în sondaje pe care o are din 2009 încoace, mai ales că anul trecut, când ar fi fost probabil un moment propice de schimbare de imagine, nu au făcut-o, nu mai cred că este posibil, cred că domnul Boc îşi va încheia mandatul întreg de prim-ministru. Nici dacă se vor mai acorda nişte măriri de salarii sau de pensii nu cred că se mai poate remonta încrederea populaţiei în acest partid. Însă nu exclud să creeze o alianţă care s-ar putea face şi în nici un caz nu cred că UNPR va candida singur’, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Iosif Boda.

El a afirmat că USL nu se va destrăma în 2012.  ‘Eu sunt de părere că această coaliţie va rezista.(…) Ea nu va rezista decât dacă va fi atacată din sus în jos, adică dacă câţiva lideri mai vizibili fie din PSD, PNL, fie din ambele partide vor face drumul spre parchete, tribunale, spre justiţie în general. Atunci e posibil să asistăm la o destrămare, altfel nu o să asistăm la destrămarea USL, dimpotrivă, comasarea alegerilor care a fost decisă de putere la sfârşitul anului trecut îi va obliga pe liderii USL să meargă cu candidaturi unice până la nivel de primari şi de consilieri locali – singura lor şansă de a câştiga alegerile şi de a se opune forţelor aflate la putere. Întrevăd o confruntare dură şi depăşind orice limite în limbaj’, a spus analistul politic.

El a susţinut că prin comasarea alegerilor primarii care şi-au anunţat intenţia de a candida din partea UNPR vor avea forţa necesară de a determina şi votul pentru candidaţii pentru Parlament.

Referitor la UDMR, Iosif Boda nu a precizat exact dacă Uniunea se va afla după alegerile din acest an la guvernare.  ‘În ceea ce priveşte UDMR (…) mai degrabă cred într-o posibilă înţelegere, convenţie, cu celelalte partide maghiare sau cu unul dintre ele, decât în faptul că UDMR nu va intra în Parlament. Nici nu ar fi bine pentru scena politică. După ce va intra din nou în Parlament va decide încotro se va îndrepta, dacă va dori să rămână la putere sau va intra în Opoziţie’, a spus Boda. Analistul politic a catalogat anul 2012 drept cel mai complicat dintre anii de după 1989, susţinând că este cel mai puţin previzibil, în contextul în care forţele politice sunt extrem de incerte în evoluţie.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: