Mediafax – Consilierul local PNL Florica Cherecheş a fost votat în funcţia de viceprimar al municipiului Oradea

Consilierul local Florica Cherecheş, membru al PNL, a fost votat, luni, în prima şedinţă a Consiliului Local din acest an, în funcţia de viceprimar al municipiului Oradea, astfel încât, pentru prima oară în istorie, municipiul are ca viceprimari două femei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii au trebuit să aleagă un nou viceprimar după ce Gheorghe Carp a demisionat din această funcţie pentru a putea fi numit manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.Aleşii orădenilor au avut de ales între doi candidaţi, Florica Cherecheş fiind propusă de grupul consilierilor PNL, în timp ce grupul PDL din Consiliul Local l-a propus pentru aceeaşi funcţie pe Ciprian Caciora.

După numărarea voturilor, Cherecheş a devenit viceprimar cu 16 opţiuni favorabile, în timp ce contracandidatul ei, democrat-liberalul Caciora, a strâns doar şase sufragii. Alegerea Floricăi Cherecheş face ca Oradea să aibă, pentru prima oară în istorie, doi viceprimari femei, celălalt viceprimar fiind Rozalia Biro, membru UDMR, care a mai exercitat această funcţie şi în precedentele trei legislaturi.

Cherecheş a fost aleasă consilier local pe lista PNL în 2008, exercitând de atunci şefia Comisiei pentru muncă, sănătate, familie, protecţie socială şi protecţia copilului din cadrul Consiliului municipal. Ea are 51 de ani, de profesie este inginer şi a condus Asociaţia Integra din Oradea, specializată în proiecte de dezvoltare comunitară şi susţinerea antreprenoriatului privat. Este căsătorită şi are patru copii.

Propunerea ca Florica Cherecheş să ocupe funcţia de viceprimar al Oradiei a fost adoptată de PNL Oradea la iniţiativa primarului Ilie Bolojan, preşedintele , după ce ocupantul acestei funcţii, Gheorghe Carp, a renunţat la ea vineri, pentru a putea fi numit ca manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, în locul lui Gavril Grebenişan, al cărui mandat interimar expirase tot vineri.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: