Realitatea.net – USL lansează în februarie programul cu care vrea să guverneze

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat luni că USL va prezenta în luna februarie proiectul programului de guvernare al Uniunii pentru a intra în dezbatere publică, iar în luna septembrie va fi făcut public bugetul propus de USL pentru anul 2013. „USL va finaliza în luna februarie proiectul de program de guvernare şi îl va pune în discuţia structurilor noastre politice şi în dezbaterea publică. Tot în luna februarie vom prezenta o variantă finalizată, o cartă neagră a regimului Traian Băsescu pentru ca soluţiile noastre să fie practic o completare: ceea ce nu a făcut regimul Băsescu sau ceea ce a făcut greşit, şi modul în care USL înţelege să adopte sau să rezolve aceste probleme ale societăţii”, a spus Ponta.

„În septembrie vom prezenta proiectul de buget pentru anul 2013, proiect pe care îl vom vota în mod sigur în decembrie, în noul Parlament şi de asemenea tot în luna septembrie pachetul legislativ prioritar, acele legi pe care USL trebuie să le voteze în majoritatea sa parlamentară în perioada ianuarie – martie 2013 în domeniile esenţiale”, a mai precizat liderul PSD.

În ceea ce priveşte reorganizarea teritorială, Ponta a menţionat că acest lucru va fi pus în practică de USL în anul 2014, însă în varianta propusă deja de Uniune. „Reorganizarea administrativ teritorială va fi obligatoriu făcută în anul 2014, atunci când o dată cu alegerile pentru Parlamentul European, din punctul de vedere al USL trebuie să alegem preşedinţii de regiuni şi consiliile regionale, fără a desfiinţa judeţele actuale, exact pe sistemul care funcţionează în Franţa, în Italia, în Spania, Germania”, a mai spus Ponta.

De asemenea, el a anunţat că obiectivul USL este de a obţine o majoritate absolută în noul Parlament, astfel încât să nu fie necesară vreo alianţă cu un alt partid. „Pentru USL obiectivul rămâne neschimbat, dorim să avem majoritatea absolută în viitorul Parlament pentru a guverna singuri, iar spijinul pe care îl cerem de la români va fi tocmai în acest sens, de a guverna singuri, de a nu trebui să luăm alături de USL şi un alt partid”, a explicat preşedintele PSD. Totodată, el a afirmat că USL nu urmăreşte vreo altă negociere cu UDMR pentru obţinerea guvernării înainte de alegerile parlamentare.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: