Agerpres – Ioan Cindrea (PSD): USL nu va susţine candidatura la Primăria Sibiu a lui Klaus Iohannis

USL nu va susţine candidatura la Primăria Municipiului Sibiu a actualului primar, Klaus Iohannis (FDGR), ci va avea un candidat propriu care va fi ales în urma sondajelor, dintre un liberal, un conservator şi un independent, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, deputatul Ioan Cindrea, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD. ‘USL va avea candidat propriu la Sibiu. Va spun eu, ca reprezentant PSD: la Sibiu, USL va avea candidat propriu, chiar în condiţiile date’, a menţionat Cindrea.

Acesta a declarat că USL speră ca, prin candidatul pe care îl va desemna să intre în competiţie cu actualul primar, să obţină un scor de 16 procente, ceea ce ar aduce şi mai mulţi consilieri municipali. ‘Trebuie să căutam un om care poate dubla scorul pe care l-a obţinut PSD, PNL şi PC în municipiu. Noi am avut un scor de aproape 8 la sută. Obiectivul nostru e să găsim un om care să dubleze acest scor’, a explicat Cindrea.

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan anunţase deja că, actualul edil şef al Sibiului, Klaus Iohannis este cotat cu scorul de 75 la sută, chiar în sondajele făcute de social-democraţi şi liberali. Liberalii l-au susţinut la precedentele alegeri pe Klaus Iohannis, fără să existe vreo alianţă preelectorală, ceea ce a însemnat pentru PNL obţinerea a numai două locuri în Consiliul Local.

Primarul Iohannis, care se va lupta în acest an pentru obţinerea celui de al patrulea mandat de primar al Sibiului, nu are încă un contracandidat. USL a anunţat luni că îşi va desemna toţi candidaţii pentru posturile de primari şi consilieri, până pe 15 martie, în urma a mai multor sondaje. Liderul judeţean al PSD, Ioan Cindrea estimează că USL îşi va păstra cele 36 din totalul de 64 de primării din judeţ, mizând chiar pe câştigarea a încă maxim 10.

Singurul candidat anunţat deja de USL este chiar Ioan Cindrea care îl va înfrunta pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, pe actualul preşedinte, aflat deja la al doilea mandat, Martin Bottesch (FDGR).

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: