Agerpres – Hunor Kelemen: Nu vom susţine în acest an o reformă profundă în sistemul sanitar, nici modificarea legislaţiei electorale

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a afirmat marţi că Uniunea nu va susţine în sesiunea parlamentară din această primăvară iniţiative care vizează sisteme importante, precizând că nu va susţine o reformă profundă în sănătate şi nici modificarea legislaţiei electorale. ‘Noi credem că în sesiunea parlamentară de primăvară, UDMR trebuie să rămână consecventă şi foarte fermă în ceea ce priveşte proiectele şi priorităţile legislative şi priorităţile şi proiectele naţionale. Trebuie să păstrăm tot ce am construit în perioada 2010-2011. Trebuie consolidată situaţia bugetară, situaţia economică şi nu vom susţine iniţiative care vor viza sisteme importante sau segmente importante şi care vor bulversa societatea românească. Nu vom susţine în acest an o reorganizare administrativă, nu vom susţine o reformă profundă în sistemul sanitar şi nu vom susţine o modificare a legislaţiei electorale, într-un an electoral. UDMR este pregătită pentru alegeri în 2012, indiferent când vor fi aceste alegeri, în iunie sau în noiembrie, separate sau comasate’, a spus Kelemen, la finalul prezidiului UDMR, care a avut loc la Parlament.

El a precizat că la reuniunea conducerii UDMR a fost analizată situaţia politică din ţară şi s-a discutat despre sesiunea parlamentară de primăvară.

Premierul Emil Boc a declarat la televiziunea publică luni seară că până la sfârşitul acestui an trebuie ca România să aibă o nouă lege a sănătăţii, acest lucru fiind prevăzut în angajamentul cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.  ‘Se lucrează la un nou proiect al legii sănătăţii, am cerut asta ministrului Sănătăţii, să-l pregătească şi apoi va fi supus dezbaterii publice. Legea sănătăţii rămâne o prioritate a Guvernului României şi este în angajamentul nostru cu Comisia Europeană şi cu FMI. Până la sfârşitul acestui an trebuie să avem o nouă lege a sănătăţii, pentru că dincolo de acorduri sau de angajamente nu cred că românii sunt mulţumiţi cu sistemul de sănătate pe care îl avem. Avem nevoie de ordine în sistem şi de responsabilitate’, a spus Boc.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: