MEDIAFAX – Orban: Respect decizia Adrianei Săftoiu de a demisiona, mă conformez hotărârii partidului

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că respectă decizia Adrianei Săftoiu de a demisiona din postul de deputat, el precizând că se va conforma hotărârii partidului privind retragerea din Parlament, cu păstrarea mandatului de ales. „Este hotărârea ei şi o respect. Eu respect decizia colegilor mei, chiar dacă m-am aflat în minoritatea care a votat în favoarea demisiei. Am înţeles că retragerea din Parlament este forma de protest decisă”, a spus Orban.

El a precizat că demisiile parlamentarilor liberali, înaintate preşedintelui Crin Antonescu, la reuniunea grupurilor parlamentare liberale de la începutul săptămânii trecute, rămân la dispoziţia conducerii PNL. „Dacă evenimentele ulterioare vor face utilă o astfel de demisie, ea se va produce”, a spus deputatul liberal.

Orban a arătat că parlamentarii liberali vor susţine în continuare acţiunile de protest ale populaţiei şi vor acţiona în conformitate cu dorinţa a 90% din populaţie, urmând să iniţieze procedura de suspendare din funcţie a şefului statului în baza semnăturilor strânse şi să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, numită „moţiunea de cenzură a străzii”.

În ceea ce priveşte donarea indemnizaţiilor către fundaţii, aşa cum s-a exprimat liderul PSD, Victor Ponta, Orban a spus că discuţiile din PNL au privit retragerea din Parlament fără încasarea indemnizaţiilor, el precizând că aceste discuţii au fost politice, nu juridice. Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor demisia din postul de deputat, ea precizând că va rămâne în PNL şi că, deocamdată, nu ştie dacă va mai candida pentru un nou mandat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 23 ianuarie, că parlamentarii liberali doresc, după ce puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii din Uniune, înainte de hotărârea finală. Printre cei despre care se spunea la acel moment că îşi depuseseră demisia la liderul partidului figurau Ludovic Orban, Adriana Săftoiu şi Mircea Diaconu. Ulterior, senatorul PNL Mircea Diaconu afirma, într-un interviu pentru ziarul Ring, că senatorii şi deputaţii USL ar fi „cei mai mari fraieri” dacă ar demisiona din Parlament, menţionând că, pe baza regulamentelor, a fost făcută o analiză, concluzia fiind că ieşirea USL din Legislativ ar fi „un dezastru”.

Luni, USL a anunţat că va intra în grevă parlamentară până la alegeri. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii opoziţiei îşi vor încasa, pe durata protestului USL, indemnizaţiile de bază, pe care nu le pot refuza, însă le vor dona unor fundaţii.

Etichete:, , , , , , ,

Un comentariu pe “MEDIAFAX – Orban: Respect decizia Adrianei Săftoiu de a demisiona, mă conformez hotărârii partidului”

  1. Stefan Marian 1 februarie 2012 la 2:20 PM #

    Stimata doamna , salut cu respect atat decizia dumneavoastra de a demisiona cat si motivarea acesteia . Pentru ca sunt un om de cuvant , avand in vedere ca am promis o sampanie Moet&Chandon , as dori sa imi comunicati care este modalitatea prin care as putea sa v-o inmanez . Cu respect , protestatar din Piata Universitatii .

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: