NewsIn – Condiţiile UDMR: Fără vot prin corespondenţă, fără reorganizare şi revizuirea Constituţiei

Între condiţiile UDMR cerute pentru a susţine coaliţia guvernamentală,pe lângă creşterea pensiilor şi a salariilor în al doilea trimestru,se numără şi o serie de solicitări pentru a nu fi adoptat votul prin corespondenţă,reorganizarea administrativă şi revizuirea Constituţiei,au declarat surse UDMR.

Liderii UDMR au solicitat ca viitorul Guvern, implicit majoritatea guvernamentală, să nu susţină adoptarea votului prin corespondenţă, reorganizarea administrativ teritorială, dar şi revizuirea Constituţiei, până la viitoarele alegeri parlamentare, au precizat sursele UDMR, în exclusivitate pentru NewsIn. De asemenea, în şedinţa UDMR cu Răzvan Ungureanu nu s-a discutat despre numele propunerilor pentru portofoliile care ar urma să aibă aceeaşi configuraţie ca şi în Guvernul Boc.

Reprezentanţii Uniunii i-ar fi cerut lui Mihai Răzvan Ungureanu, premier desemnat, ca din al doilea trimestru a acestui an să aibă loc o recuperare a sumelor pierdute de bugetari şi pensionari. Ungureanu ar fi precizat că, în primul rând, el nu poate promite nimic în nume personal, întrucât el ar trebui să reprezinte întreaga coaliţiei guvernamentală, iar deciziile economice legate de pensii şi salarii vor fi luate doar pe baza cifrelor concrete privind economia pentru primul trimestru al acestui an. Liderii UDMR au convenit cu Răzvan Ungureanu şi preşedintele PDL, Emil Boc, că în al doilea trimestru vor avea loc creşteri de pensii şi salarii în cuantumul sumelor care pot fi accesibile pentru a nu fi afectat deficitul.

Etichete:, , , ,

Un comentariu pe “NewsIn – Condiţiile UDMR: Fără vot prin corespondenţă, fără reorganizare şi revizuirea Constituţiei”

  1. Zoe Petre 8 februarie 2012 la 10:50 AM #

    Votul prin corespondență este oricum exclus după ce Curtea Constituțională a declarat că românii dinafara țării trebuie să voteze în interiorul aceluiași interval orar cu cei care votează în țară.
    Mi-e greu să cred că nu au cerut și adoptarea Legii minorităților, e una dintre obsesiile lor.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: